Преса

Вестниците на 19.01.2012: „Още две отделения в МБАЛ – Хасково“, „Осъдиха М-тел в Хасково“

Преса„Още две отделения в МБАЛ – Хасково“ – водещата тема на „Хасковска Марица“. От дописката става ясно, че областната болница ще бъде разкрито отделение по неврохирургия и ще се възстанови физиотерапията. Шефът д-р Славчо Близнаков ще пътува днес до София, за да получи разрешителното с вписаните нови две отделения. Очаква се и двете да получат второ ниво на компетенция по медицинските стандарти.

„Осъдиха М-тел в Хасково“ – с това заглавие открива броя си „Новинар юг“. Мобилният оператор трябва да плати глоба от 50 000 лева е решил Районния съд след жалба на Тихомир Костов, който бил абонат на М-Тел. През август миналата година той подал заявление за пренасяне на използвания от него мобилен номер в мрежата на БТК. От М-Тел обаче отказали преносимост на номера поради „невалиден документ на заявлението“.

„140 милиона лева събра НАП-Хасково за 2011 г.“ – дописка от страниците на ежедневника.  Цифрата е с 10.4 милиона повече от 2010-а и с 3% под зададения от държавата план. Това обяви вчера Павлина Пашинова, шеф на офиса в Хасково. 64.6 милиона лева са приходите за миналата година само от данъци, едва с 0.5% под предварително заложеното.

„Цветен „Самсунг“ зае мястото на двете антики „Мургаш“ – ежедневникът продължава темата от свой предишен брой за  Тодор и Каля Яневи от хасковското село Родопи, в който разказа как семейсвото слуша по един час новини на ден от два чернобели телевизора „Мургаш“- единият за говор, другият за картина. Възрастните хора получиха телевизор „Самсунг“ като подарък навръх Атанасовден. Дарението на семейството направи хасковският адвокат Веселин Георгиев, със съдействието на небезизвестната Хаджи Снежана Гарабед.

„Пенсионери си искат жената на кмет“
– вестникът продължава сагата със симеоновградския кмет, който реши да уволни жена си и дъщеря си от общинска администрация. Преди няколко месеца, когато градоначалникът обяви намерението си в защита на съпругата му се обявиха общински служители. Сега на нейна страна застават и пенсионерите от града.
 
„Домашен арест за подкупния граничен“, пише „Хасковска Марица“. Под домашен арест ще остане задържаният за подкуп граничен полицай Петър Петров. Това реши Хасковският окръжен съд вчера. Държавният служител бе спипан с 50 долара рушвет на ГКПП Каптан Андреево в събота. Петдесетачката му била дадена от турски шофьор на автобус, за да мине рейсът му без проблеми. Полицаят и друг път получавал пари от същия водач, стана ясно в съдебната зала. Турчинът обаче подал оплакване, след което полицаят е следен изкъсо. По темата „Новинар юг“ допълва „Ученик на адвокат Дамянов свали белезниците на полицая Петров“.

Още една крими новина от страниците на „Новинар юг“ – „След 8 г. осъдиха задочно сириец за 238 кг дрога“. 15 години затвор и 200 000 лв. глоба определи Темида за сирийския гражданин Хаджи Тарки. Той бе признат за виновен като тартор на организирана престъпна група за разпространение и трафик на 238.486 кг за 345 000 лева.  Случаят е отпреди 8 години, когато при съвместна акция на бопаджиите от Хасково и Стара Загора бяха задържани Сезгин Демир и Юксел Иълмаз, Георги Главчев и Лъчезар Таков.

„В зала „Спартак“ тренират при 8 градуса“, алармира „Новинар юг“. Само 8 градуса над нулата показваше вчера преди обяд термометърът в хандбалната зала. За момичетата от спортното училище това обаче е обичайната зимна температура. Било е и по-студено, казаха те. За нормално протичане на тренировките се счита, че е необходимо живакът да сочи поне 14 градуса. Никоя обаче от хандбалистките не си спомня кога за последно в зала „Спартак“ през януари термометърът е показвал толкова много.

Още една спортна тема от първа страница на „Хасковска Марица“ – „Още двама избягаха от „Хеброс“.  Още двама футболисти на закъсалия „Хеброс“ /Харманли/ напуснаха отбора. Това са Любомир Александров и Николай Колев, които тръгнаха на проби в третодивизионен гръцки тим. Независимо от големия „теч“ на играчи, треньорът Георги Каменов изведе вчера група от 14 футболисти, която ще води занимания в лагерна обстановка.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button