Преса

Вестниците на 24.01.2012: М-Тел губи второ дело, Внук насилва баба си

Вестниците в Хасково на 24.01.2012„М-Тел губи второ дело в хасковския съд“ – заглавие над главата на „Новинар Юг“. Мобилният оператор загуби второ дело в районния съд. Съдия Петър Вунов отхвърли иска срещу хасковлия. Компанията започнала дело срещу него, защото по думите им той им дължал 215 лв. от натрупана сметка за един месец. Пред съда обаче хасковлията заяви, че никога не е сключвал договор с М-Тел. Освен това мъжът твърди, че подписът и почеркът в представения пред съда договор не са негови, което е потвърдено от експертите. Миналата седмица отново Хасковският районен съд постанови решение срещу М-Тел. Мобилният оператор бе санкциониран с глоба от 50 000 лв. заради отказ за пренасяне на номер от неговата мрежа към друг оператор.

„Ексначалник щаб без тв заради ЕГН-то“ – кредитните компании масово отказват договори на пенсионери над 75 години. 82-годишният полковник от резерва Никола Тодоров не успя да си купи телевизор на изплащане от тукашен магазин за бяла и черна техника. Някогашният началник щаб си харесал телевизорче за 150 лв, но имал само 100. Въпреки че пенсията му е 750 лева кредитната компания му отказала лизинг.

„Цар Киро отложи делото на Горбачов в Хасково“. Адвокат Хари Харалампиев бе глобен 100 лв. заради неявяването си окръжния съд. Защитникът бе депозирал молба, че е ангажиран в Районен съд-Асеновград. Вчера там започна делото срещу Кирил Рашков-Цар Киро. В Хасково адвокат Харалампиев трябваше да се яви по процеса, с който обвиняемите Асен Яшар и Димитър Янакиев, по-известен с прякора си Горбачов, поискаха изменение на мярката. Двамата са в ареста заради наркоафера. Преди няколко месеца полицията залови тир с цимент, в който имало и 96 килограма хероин.

„Внук опита да изнасили баба си, осъдиха го“. 25-годишен се е опитал брутално да изнасили 67-годишната си баба. С този случай са се сблъскали наскоро специалистите от Фондация „Български център за джендър изследвания“ в областния град. Пенсионерката таила мъката си от психическия тормоз на внука си, но след опита за сексуално посегателство подала жалба. Травмираната жена споделила за проблема си преди месец. В крайна сметка внукът насилник бил осъден.

„10 % скок в цените на билетите от февруари“ – тема от „Хасковска Марица“. 10-процентно покачване на цените на автобусните билети по междуградските линии готвят транспортни фирми в Хасково. Обмисля се промяната да влезе в сила от началото на следващия месец, но все още не е категорична. Поскъпването на цените на транспортните услуги се дължи на неколкократния скок на цената на горивата.

„Фирмите за скрап готвят протести“. Заетите в търговията с отпадъци от черни и цветни метали са поредните, които стягат протести. Причината е, че виждат опити да се посегне и на този бизнес с промени в Закона за управление на отпадъците, които предстоят да бъдат гледани в парламента. Те целят да се спрат кражбите на метали, които са масово явление.

„Кметът Георги Манолов остава с един зам. кмет“. Само с един заместник ще остане кметът та Свиленград Георги Манолов, стана ясно при обсъждането в Икономическа комисия на новата структура и численост на Общинска администрация. Според предвижданите промени са и съкращаване на още 10 служители на общинската администрация. Новата структура ще се разглежда на предстоящото заседание на местния парламент в четвъртък.
 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

7 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
sambon4ek
sambon4ek
02.02.2012 17:06 17:06

Тоя дядец кой знае как е измамил нещо не ми се връзва.

k*rABIIKA
k*rABIIKA
05.02.2012 16:05 16:05

за най-успешния мобилен оператор в бг тия пари са нищо. няма да се учудя ако са му ги подарили само за да е доволен.

карнавала
карнавала
06.02.2012 11:15 11:15

а то се оказва, че на някъв мошеник нотариус отишли и той бил дал някво мнение и затова са ги осъдили м-тел. ако изобщо това е вярно, най-вероятно е станало както човека преди мене казва, че са им дали парите, за да се оттърват от тях.

LAMERA
LAMERA
06.02.2012 11:54 11:54

toq hem ne si plashta smetkite hem pecheli deloto. egati nahala.

jaguar
jaguar
06.02.2012 12:22 12:22

това издание новинар юг не съм го чувал, да не би да е някво поръчково като БЛИЦ ?

в.попов
в.попов
06.02.2012 12:45 12:45

чакам да видя едно вярно нещо написано в тия хасковски вестници. как съществуват все още не знам.

karl zeiss
karl zeiss
06.02.2012 12:49 12:49

a nqkakvi drugi dokazatelstva ima li ili e samo taq ekspertiza ?

Back to top button