Преса

Вестниците на 25.01.2012 г.: Глоби за служители, отказали услуги на длъжници

Пресата на 25.01.2012 г.Глоби за служители, отказали услуги на длъжници“ – водещата тема на „Хасковска Марица“. С 20 % от брутното си възнаграждение да бъде санкциониран служител, отказал административно обслужване на гражданин, който има задължения. Това се предлага в докладна за предстоящото утре заседание на ОбС. За повторно нарушение глобата е цялата заплата. Мярката се налага, за да се защитят правата на гражданите, които според наредбата за местните данъци и такси, сега могат да не бъдат обслужвани, ако имат парични задължения към община Димитровград.

„Близнака с хемороиди, гледа го неврохирург“ – с тази новина открива броя си „Новинар юг“.  Асен Яшар и Димитър Янакиев-Горбачов остават в ареста,  реши вчера състав на окръжния съд. Двамата са обвинени от прокуратурата по наркоафера, разплетена преди няколко месеца. Тогава полицията на ГКПП Капитан Андреево залови тир с цимент, в който имало 96 кг хероин. От МВР оповестиха, че лидер на групата е Наско Близнака. Заедно с него в килията попаднаха още петима, сред които Асен Яшар и Димитър Янакиев-Горбачов.

„Адвокат иска съдът да върне делото за Черния Великден“
, пише още ежедневникът. Защитникът на Живко Желев адвокат Бойчо Бойчев смята, че са допуснати съществени нарушения при разследването на шесторната смърт в Симеоновград Той ще настоява днес съдът да върне на прокуратурата делото за смъртта на шестимата младежи от Симеоновград. Според него е допуснато съществено нарушение на процесуалните правила, довело до ограничаване на правото на защита на Живко Желев.  Адвокатът твърди, че за Желев и Георгиев има едно и също обвинение, без да се уточнява и разграничава дали се касае за съучастие и в каква форма.

Двата хасковски всекидневника публикуват реалистичния вариант на прогноза на Investor.bg, направена на база прогнозни данни на НСИ. „Топим се наполовина до 2060-та“, пише „Новинар Юг“. „До 2060 г. населението на областта остава наполовина“ – това е заглавието в „Хасковска Марица“. От дописката става ясно, че със 7 на сто ще намалеят жителите на хасковска област до 2015 г., сега те са 246 238 души. До 2030 г. ще останат 190 696 жители. До 2060 г. населението ще е едва 125 214 души или ще е намаляло почти наполовина.

„Бавят земеделските субсидии в региона“, пише над челото си „Новинар юг“. Въпреки обещанията европейските субсидии и националното доплащане за 2011-а да бъдат изплатени на земеделските производители в региона до края на януари, 6 дни преди края на месеца плащането на много места още не е започнало. Това заявяват пред вестника хора от бранша, които припомнят, че до ангажимента за сроковете на плащането се стигна след протестите на зърнопроизводителите в края на миналата година.

Двата хасковски ежедневника пишат за опашката от търговци на мартеници вчера пред общината. „52 извиха опашка за мартеници“ – така е озаглавена статията в „Новинар юг“.  „Хасковска Марица“ допълва: „Без мартенски сергии пред театъра“. Търговците на мартеници тази година не се допускат от общината на пешеходната алея пред театъра. За сметка на това ще има места за нови маси на площад „Атлантически“ и алеята към читалище „Заря“. От общината се аргументираха, че решението да няма сергии пред храма на Мелпомена е по естетически съображения. Броят на масите е непроменен в сравнение с лани – 85. Търговците на мартеници ще плащат наем на общината по 55 ст. без ДДС за кв.м на ден.

Темата за забраната за риболов и любителите рибари от Хасково, които събират пари за зарибяване на яз. „Тракиец“ също е намерила място на страниците на двата вестника.  „Без риболов в 3 реки и язовир през 2012-а“, пише на първа страница „Новинар юг“. Няма да се лови по горното течение на река Харманлийска от моста преди село Караманци на запад, на река Банска от село Сусам на запад, по северната брегова ивица на река Арда в района на защитена местност „Червената скала“ и по бреговата ивица на язовир „Студен кладенец“ в границите на защитена местност „Големия сипей“.  Междувременно стана ясно, че „Любители зарибяват доброволно „Тракиец“, пише „Хасковска Марица“. Кампания за доброволно набиране на средства за зарибяване на язовир „Тракиец“ започнаха вчера любителите риболовци от Хасково и региона. Инициативата е предприета заради празните откъм риба наоколо водоеми. Държавата не предприема нищо в тази посока, затова решихме ние да купим зарибителен материал, каза Добромир Георгиев, собственик на рибарски магазини един от инициаторите на кампанията.

„Изложбата на Бай Каро – в музея“ – под това заглавия „Хасковска Марица“ пише за откритата вчера изложба на доайена на фотографията в Хасково Карекин Карекинян. Експозицията съдържа 20 пана с над 200 черно-бели снимки – документална и художествена фотография.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button