Преса

Вестниците на 30.01.2012: Лед скова Хасково. Общината очаква 5,6 милиона от имоти

Вестниците в Хасково на 30.01.2012Лед скова Хасково, живакът пада още днес“ – водещата тема на „Хасковска Марица“. Студът продължава, температурите ще падат още през следващите дни. Според някои прогнози, температурите в региона ще бъдат от -8 до – 18 градуса . Според местните синоптици, няма да бъде чак толкова студено, поне в Хасково. Градът обаче е буквално в леден капан, заради непочистените улици. Техника е минала само по централните булеварди и то не навсякъде. В кварталите никой не е виждал почистващи коли, нито пък някой да опесъчава.

„Митничари иззеха 8 ракиени казана“ – продължение на акцията срещу домашната ракия. 8 ракиени казана и 150 литра ракия от 5 нерегистрирани малки обекта за изваряване на дестилат в Хасковско и Кърджалийско са конфискували митническите служители при извършени проверки през последните три месеца.

„В Харманли Събират отпадъчна дървесина, икономисват 60 хил. лв.“ – числеността в общинската фирма „Горска компания“ ще се увеличи от 33 на 45. Новонаетите служители ще бъдат ангажирани с организиране на самостоятелния добив на дърва за огрев. Освен сечта обаче те ще занимават и с прибиране на отпадъчната дървесина, която досега е оставала на сечищата. Това ще бъде един първи етап от осъществяването на предприятие към компанията за пелети и други подобни горивни материали. От 105 на 97 се намаляват щатните бройки в общинската администрация. Това решиха още съветниците, приемайки нова численост и структура на администрацията. Съкращенията са в две дирекции на администрацията и една общинска дейност.

„Ивайловград иска „Лютица“ от Министерството на културата“ – Община Ивайловград ще поиска от Министерството на културата да бъде предоставен за безвъзмездно ползване археологическият обект Средновековната крепост „Лютица“. С положително становище по въпроса се произнесе и Общинският съвет.

„Французи наливат 100 млн. евро за “зелен” ток“ – темата от първа страница на „Новинар Юг“, който става на 20 години. Френска енергийна компания приключва изграждането на фотоволтаичен парк в землището на с. Срем. На заседание съветниците от тополовградския местен парламент ще разгледат план за изграждане на трасе за кабелен електропровод, който ще свързва енергийния обект с националната електропреносна мрежа. Трасето ще осигури пренос на ток и от слънчева електроцентрала в елховското село Гранитово, също собственост на французите.

„Дъщеря иска 100 000 лв. кръвнина от убиец“ – дописка от делото за убийството в село Лозен. Граждански иск 100 000 лв. ще поиска Диана Здравкова от Никола Атанасов за убийството на баща й Здравко Томов. В петък Хасковският окръжен съд отложи делото за 19 февруари. Тогава Никола, Диян Георгиев, Димитър Кирилов и Демир Венциславов ще застанат пред Темида по съкратеното производство.

„5.6 млн. лв. от общински имоти очаква Хасково през 2012-а“ – Обявяват за продан бившата ОСМА и бунгалата на Цигов чарк. Цифрата с очакваните приходи е посочена в докладната записка на кмета Георги Иванов, засягаща приемането на програмата за разпореждане с общински имоти. Според нея над 612 хиляди лева са очакваните прогнозни приходи от продажби на сгради общинска собственост за 2012 г. Предложените за продан обекти са 5. Над 3.7 млн. лева пък са очакваните постъпления от продажба на 22 поземлени имота.

„Набират средства за Ирина във Фейсбук“ – хасковлийката в будна кома се нуждае от 2000 лева седмично за рехабилитация, семейството не разполага с парите. Клипче за набиране на средства за Ирина Мишонова от областния град, която повече от година е в будна кома, се появи в социалната мрежа Фейсбук. В началото на май 2010 година дванайсетокласничката претърпя пътна катастрофа с тежки последствия.

Ако решите да помогнете на Ирина:
Райфайзенбанк
IBAN: BG76RZBB91554033080903
Ирина Мишонова Мишонова

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button