Преса

Вестниците на 31.01.2012: Хасково остана без дърва за огрев, Анулират търг заради натиск

Вестниците в Хасково на 31.01.2012„Хасково остана без дърва за огрев“ – водещата тема на „Хасковска Марица“. Репортерска проверка установила, че складовете за твърдо гориво са ошушкани допоследно. Тук-там се предлагат екобрикети от по 5 кг в разфасовка за 2,20 лв. Дървата свършили още в събота, когато започнаха големите студове. В един от складовете имали един ТИР с дърва и всичко се изкупило само за ден. Това са 25 тона твърдо гориво. В други години това количество се е продавало за около месец. Дърва купували и хора, които се отоплявали предимно с климатици. Но заради студа и те излезли извън строя. По 140 лв. за тон се харчеха дървата, но през последните дни цената им скочила на 144 лв. за тон.

„Студът сви учебните занятия“ – дописката продължава темата със студа, който стана причина и за затварянето на училища. Основно училище „Васил Левски“ в Книжовник, което е със статут на средищно, остана затворено вчера, заради проблем с автобусите, извозващи ученици от околните села. Няколко хасковски училища пък започнаха учебни занятия с половин час по-късно в първия работен ден след мразовития уикенд.

„Хасково с час по-късно на училище заради студа“ – темата продължава в „Новинар Юг“. Часовете в училищата на територията на общината ще започват в 9 часа. Това бе разпоредено със заповед на шефа на Регионалния инспекторат по образованието. Мярката се предприема заради ниските температури и затрудненото извозване на деца до средищните школа.

„Родители спират децата си от забавачка заради студа“. Според вестника родители от областния град масово спират децата си от градина заради минусовите температури. До забавачките на територията на общината вчера стигнали само половината от записани в тях малчугани.

„Ледена заплаха дебне от блокове, школа и болници“. Ледени висулки от различен калибър грозят минувачите под стрехите на повечето сгради в областния град. Въпреки че при рекордните минусови температури топенето още не е интензивно, опасността вече е факт. Новинарска проверка показа, че от удар на висулка не са защитени както възпитаниците на спортното училище, така и пациентите на МБАЛ Хасково. От евентуален инцидент не са застраховани и минувачите по тротоара край читалище „Заря“.

„Анулират търг за паркове заради натиск“ – водещото заглавие на „Новинар Юг“. Съмнения за оказан натиск могат да доведат до анулирането на проведен търг за 10-годишна концесия на паркове в Хасково. Повод за това станал твърдение на участничка в наддаването, според която пред залата на търга е имало нерегламентиран натиск от страна на едни участници спрямо други.

„Текирдаг търси 10 медсестри и акушерки в Хасково, плаща добре“. Частната болница в турския град търси да назначи спешно 10 медсестри и акушерки и преди няколко дни собствениците на лечебното заведение са посетили за съдействие хасковския филиал на Тракийския университет. На медсестрите и акушерките се предлагат безплатни общежитие и курс по турски език. Заплащането е различно, според отделението, като няма възрастови ограничения за кандидатките.

„Община Любимец осъдена за 1,7 млн. лв.“ – за поредната община с борчове пише „Хасковска Марица“. Кметството е осъдено на 1,7 млн. лв. от две фирми за извършени строително-монтажни работи. Дългът е натрупан от предишното ръководство на общината, а тя не е оспорила исковете на фирмите пред Хасковския окръжен съд и дори не е изпратила свой представител на делата. По-голямата част от сумата е за полагане на асфалт по улиците, а другата – за канализиране на улици в Любимец по договор от юни 2007 г.

„Д-р Ермов поема и болницата в Тополовград“. Директорът на свиленградската болница ще оглави и лечебницата в Тополовград. Специализираната болница за активно лечение в Тополовград разполага само с Вътрешно отделение с една клинична пътека – за бронхопневмонии. Идеята е стационарът да стане отдалечено работно място към свиленградската болница.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button