Преса

Вестниците на 01.02.2012: 2,90 лева за кубик вода, Свиха самоличността на пенсионер

Вестниците в Хасково на 01.02.2012„2.90 лв. за кубик вода“ – водеща тема и за двата хасковски вестника. Новата цена е с 11 стотинки под първоначално исканата от ВиК-Хасково стойност от 3.01 лева за кубик. До корекцията на цената се стигна след като към нея бе добавена т.нар. такса пречистване, която трябва да покрие разходите по пуснатата в експлоатация преди няколко месеца пречиствателна станция край Хасково. От ВиК искаха таксата да е в размер на 49 ст. без ДДС, от комисията одобриха 43 ст. без ДДС, пише „Новинар Юг“.

„Асоциация ще помага на общините с водни проекти“ – друго заглавие на тема водоснабдяване. Представители на 10 общини в региона и областният управител Ирена Узунова учредиха ВиК асоциация вчера. Новата структура ще помага на администрациите при кандидатстването им по европейски програми, свързани с водоснабдяването в областта. Решението на всяка община да кандидатства за финансиране ще преминава през одобрението на асоциацията, където решенията ще се вземат с 3/4 мнозинство.

„ВиК вече е само оператор“, допълва „Хасковска Марица“. ВиК ще е само оператор, активите на дружеството преминават към учредената вчера „ВиК асоциация-Хасково“. Водната асоциация е органът, който ще сключва договор за управление на инфраструктурата с оператор.

„Затопля се с градус-два, до -5“ – другата обща тема за двата ежедневника е студът. Минус 15.4 градуса бяха измерени в Хасково вчера в 7.50 ч., пише „Хасковска Марица“.Днес ще има леко затопляне, което обаче едва ли ще се усети. През деня най-високите температури ще достигнат – 5 градуса, казаха синоптиците. Сутринта температурите ще бъдат отново около- 15 градуса. Топъл чай раздаваха в центъра на Димитровград вчера.

„3 дни дървена ваканция в Димитровград от сряда“ – и „Новинар Юг“ пише за бригадирския град, но темата е за учениците. Те излизат в 3-дневна дървена ваканция от днес. Децата трябва да се върнат на училище в понеделник, 6 февруари. Заради мразовитото време с 40% по-малко ученици влязоха в класните стаи вчера сутринта.

„Свиха самоличността на пенсионер“ – икономическа полиция проверява как на името на хасковлията Тодор Топачаров в София са купени на лизинг 2 скъпи телефона. От 2 месеца хасковлията, който е с инвалидна пенсия, вдига високо кръвно, защото от “Мобилтел” му пращат сметките за 2 скъпи лизингови телефона. Натрупаната до миналия ден сума е 305.40 лева. Апаратите са купени на 21 и 25 октомври м.г. от 2 магазина на оператора в София на името на Топачаров.

„Осъдиха кандидат-шофьор за фалшива диплома“ – С 4 месеца условно с 3 години изпитателен срок е наказан хасковлия, който опитал да пробута фалшива диплома за основно образование в КАТ. Споразумението между прокуратурата и Стефан Велков е одобрено от районния съд. На 17 май миналата година Стефан отишъл в КАТ и представил диплома, издадена от ОУ “Свети Ив. Рилски”. Намерението му било да се снабди с шофьорска книжка, но нямал тапия за нужното образование. Служителите се усъмнили в редовността на дипломата и сезирали полицията, пише „Новинар Юг“.

„Ще поставят байпаси в областната болница“ – тема от „Хасковска Марица“. До края на годината в Хасково ще могат да се поставят байпаси. Областната болница обяви обществена поръчка за доставка, монтаж и пускане в експлоатация на нова ангиографска система. Апаратурата е задължителна стъпка за разкриването на Център по инвазивна кардиология към МБАЛ. На официалния сайт на болницата са публикувани всички подробности за процедурата, която включва и обучение на персонала за работа с ангиографа, и гаранционна поддръжка. Хасковската болница от няколко години се пробва да издейства разрешение от Министерството на здравеопазването за разкриване на такова болнично звено.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

5 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Борсата
Борсата
06.02.2012 11:28 11:28

Мобилтел вече и самоличности краде. Кой от божиите грехове не са правили.

Иги
Иги
06.02.2012 13:06 13:06

Те и в убийство ги обвиняваха. Много смешна кампания се води срещу този оператор. Не че няма защо, ама някои неща са прекалени.

Джиджи
Джиджи
06.02.2012 14:57 14:57

Да, наистина тези анти-Мтел кампании станаха много пародийни.

Пенко
Пенко
06.02.2012 16:27 16:27

На мен пък ми откраднаха портфейла докато си плащах сметката в Глобул. Някой ще го напише ли като новина.

Кичо
Кичо
06.02.2012 16:29 16:29

Абе необосновани са всичките атаки срещу Мтел. Само глупости чета напоследък по някакви жълти издания.

Back to top button