Преса

Вестниците на 03.02.2012: 250 слагат хартиени маски срещу ACTA в Хасково

Вестниците в Хасково на 03.02.2012250 слагат хартиeни маски срещу АСТА в Хасково“ – с това заглавие открива броя си „Хасковска Марица“. Млади хора готвят протест срещу АСТА в Хасково. Той се организира във Фейсбук и до вчера готовност да участват в него бяха заявили близо 250 души. Той е насрочен за 11 т.м. от 11 ч. и ще бъде като шествие от кметството до областна администрация. Участниците ще носят хартиени маски, каквито слагат протестиращите в други държави. Недоволството срещу Търговското споразумение за борба с фалшифицирането /АСТА/ започна в края на януари, дни след като бе подписано тихомълком в Токио от 21 страни, сред които и България. Протестът е срещу факта, че то налага ограничения извън фалшифицирането на информация в интернет.

„Рушаща се козирка на блок „Капитан Петко“ грози минувачи“, алармира изданието. Козирката на жилищен блок „Капитан Петко“ в Хасково се руши. Тя е опасна за пешеходците, а покрай сградата минава непрекъснат поток от хора.  В случаи като този, собствениците на апартаменти са длъжни да вземат адекватни мерки за укрепването на опасните части от сградата. Другият вариант е да се намеси общината, като наложи предписание на собствениците. Ако то не бъде изпълнено, ще последва санкция. Възможен е и вариант, общината да извърши строително-ремонтните дейности, за които впоследствие да заплатят собствениците.

„160 дневно на баня в „Република“. Голяма посещаемост през почивните дни отчитат в обществената къпалня в кв. „Република“. По около 160 човека дневно минават през общинската баня всяка събота и неделя през зимните месеци, коментираха служители на къпалнята. Това е над 300 души за един уикенд. И през вчерашния мразовит ден посетителите влизаха в затоплената и чиста като аптека баня на тумби от по 6-7 човека.

„Спипаха наркодилър с 12 присъди“ – пише над челото си „Хасковска Марица“. Хасковските криминалисти задържаха двама мъже за разпространение и съхранение на дрога в жк „Орфей“ в областния град. В сряда около 15 часа органите на реда заловили първо 30-годишен мъж в момент на разпространяване. От него е иззето грам кафяво прахообразно вещество, реагиращо при полевия наркотест на хероин. Наши източници разкриха, че арестуваният мъж е небезизвестният в крими контингента Вальо Жоров. Той има дебело криминално досие, с 12 присъди зад гърба си.

„Искендер прави хайка за вълци“ – дописка от „Новинар юг“. Кметът на Минерални бани Мюмюн Искендер е разпоредил вчера ловна хайка за вълци. Причината – информация, че глутница натръшкала 20 агнета и овце в Брястово. По оставените следи личало, че атаката била дело на три вълка. „Направихме оглед, но може да става дума и за оставени без храна и надзор кучета. Ще извършим повторно проучване, след като спре сегашният сняг“, казват кметът Искендер и шефът на ловната дружинка в село Сусам – Кольо Генчев.

„Бригада реже нос за дрога“,пише „Новинар юг“. От дописката става ясно, че разправия за дрога завършила с рязане на нос и досъдебно производство за изнудване.  Според източници от МВР братята Николай и Стефан Дончеви изпратили от областния град наказателна бригада срещу 28-годишния Мирослав Илиев. Нападателите били четирима, сред тях били руснак, съпругата на единия от двамата братя – Даниела Рачева, и синът й. Те притиснали Мирослав, защото Стефан и Николай го подозирали, че им е задигнал от тайник близо кило марихуана. Заради това прегрешение Илиев се сдобил с дълбока рана в носа и дори бил шит.

„2 фирми от областта дърпат 1.9 млн. лв. за модернизация“. Едната е млекопреработвателна, другата произвежда фуражи.  Парите са за модернизация и оборудване, съобщават от Фонд „Земеделие“. От ведомството обаче отказали да назоват техните имена, защото данните им били конфиденциални до края на финансовата година.

Спортна тема от „Хасковска Марица“ – „Булдозери спасяват турнира в Димитровград“. Три булдозера спасиха тристранния турнир по футбол в Димитровград. Снегът на помощното игрище на стадион „Миньор“ бе изчистен вчера до шушка и условията макар и зимни  успокоиха организаторите на проявата. Заради студеното време турнирът от 1 март бе изместен за тази събота от 13 часа.

„Хасково с 13 боксьори на първенството в Русе“ – дописка от страниците на „Новинар юг“.  Двата тукашни клуба изпращат 13 боксьори на първенствата в Русе. Там ще се проведат шампионатите при жените и юношите. Гюлсен Кадри (46 кг) е с най-големи шансове да се върне със злато. Миналата година тя стана първа, след като по пътя към финала отстрани две бивши шампионки.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button