Преса

Вестниците на 17.02.2012: Рекордно скъпи горива, Откриха вкочанен труп в Хасково

Вестниците в Хасково на 17.02.2012„Горивата с рекордно високи цени“ – водещата тема на „Хасковска Марица“. Цената на дизела удари нов рекорд, след като от вчера литърът се търгува за 2.69 лв. Това е цената на повечето бензиностанции в Хасково, поскъпването е с 3 ст. Най-масовият бензин А-95 вече струва 2.56 лв. Увеличението е с 4 ст. Предишният рекорд бе поставен през 2008 г., когато по бензиностанциите литър дизел се продаваше за 2,67 лв., а бензинът А-95 струваше 2,54 лв. Причината е в скъпия долар, както и задължението търговците с петролни продукти да поддържат запаси за 90 дни.

„Екопрогрес измества Титан“ – общинското предприятие „Екопрогрес“ е възможно да поеме функциите на „Титан“ АС. Това ще стане след съответното проучване и цялостен анализ за възлагане на дейността по сметосъбирането и сметоизвозването в града на ОП „Екопрогрес“. Предложението e на кмета Георги Иванов до Общинския съвет. Причината за предложението е, че от 2010 г. община Хасково обявява обществени поръчки за избор на изпълнител. От тогава е изтекъл договорът с „Титан“ . Още с обявяване на процедурите обаче се предприемали действия по обжалване от „заинтересовани лица“, като се оспорвало всяко едно действие от общината.

„Местят панаира на Кенана“ – още едно заглавие от докладните за предстоящата сесия на общинския съвет. Панаирът, който е неразделна част от празничната програма за дните на Хасково, да се провежда на Кенана, а не както досега на Ямача е предложението на Георги Иванов. Лесопарк Кенана е единственото място в града, където има достатъчно площ за разполагане на атракционите по време на празниците, се изтъква в докладната. Администрацията вече е разработила схема за зонирането на централната алея, където да се поставят преместваемите обекти. Тъй като проектирането, съгласуването, изграждането на тези площадки, както и необходимите за тях ВиК и ел.инфраструктура стрували твърде скъпо, се предлага да се извърши от външен инвеститор след публичен конкурс.

„ИАРА-Хасково проспа масово бракониерство“ – заглавие над главата на „Новинар Юг“. Регионалното звено на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА) проспа брутално масово изтребване на риба. Става въпрос за тонове толстолоб, шаран, амур, които изтекоха с аварийното изпразване на язовир „Елена“ в река Бисерска, след това – в Марица. Въпреки масовото клане, риболовните инспектори не се намесиха, за да го предотвратят.

„10 дни след потопа Динево още чака помощ“ – водещата тема на вестника. 10 дни след наводнението, заляло 58 къщи в хасковското село, обитателите им все още чакат помощ от държавата. Досега в селото са получени едва 2 тона дърва. Списъците с пострадалите къщи са предадени на властите, има ги и в селското кметство. Според хората в Динево щетите са съпоставими с тези в Бисер, за щастие в хасковското село няма човешки жертви.

„Откриха вкочанен труп на 59-годишен“ – криминална тема от „Новинар Юг“. Оглед на вкочанения труп на 59-годишния Георги Кузмов извършиха полицаи вчера в късния следобед. Тялото на безработния хасковлия, който е бивш професионален шофьор, било открито около 15.30 часа. Автоинструктор се обадил на братовчед на Георги. Безжизненото тяло на 59-годишния мъж бе отпуснато върху стол. То се намираше на прага към къщата на входната врата, която зееше отворена. Така го заварих, разказа роднината на Кузмов.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button