Преса

Вестниците на 20.02.2012: Бисер в кал и руини, Жертва на отвличане се обеси

Вестниците в Хасково на 20.02.2012„Кал и руини в Бисер, хората още в шок“ – водещата тема на „Хасковска Марица“. Две седмици след потопа в Бисер, причинен от скъсаната стена на яз. „Иваново“, хората в селото още са в шок, всичко е потънало в кал и руини. Почти пред всяка къща вчера бяха струпани купчини унищожена покъщнина, елуреди, останки от мебели. Въоръжени с лопати и ръчни колички, пострадалите от бедствието вадеха всичко погинало изпод останките на къщите си, там където беше възможно. Сега постройките се държат от леда, всичко е замръзнало, но като се качат температурите над нулата, ще рухнат, убедени са бисерчани. Няколко къщи вече са се срутили, когато температурата преди дни се е покачила на 5 градуса.

„Иваново трябва да го има, да не бъдем пак залети“ – още по темата с наводненията в „Новинар Юг“. Мнението е на бившия кмет на Бисер Павел Павлов, който казва, че още като деца ги плашели да не приближават опасната река.

„Търсят удавените в Бориславци с кучета“ – вестникът пише за продължаващото издирване на семейство Бойчеви. Досега водолазите откриха дамската чанта с документите на Недялка Бойчева, съпруга на бизнесмена Георги Бойчев. Двамата полетяха с джип от пропадналия заради силното течение на придошлата Олу дере мост, свързващ Бориславци и съседното Малки Воден на 6 февруари.

„Минута памет за Апостола“ – 139-годишнината от обесването на Васил Левски бе отбелязана вчера с различни прояви на много места в региона. Делото на Апостола на свободата, бе почетено с едноминутно мълчание и поднасяне на венци и цветя пред паметника на Левски в двора на едноименното училище в Хасково. Общоградският ритуал бе съпътстван от военен караул, а ученици от СОУ „В. Левски“ изнесоха рецитал, посветен на патрона. „Хасковска Марица“ пише и за честванията в другите градове в региона.

„Искат хоспис в Ивайловград“ – Кметът на града Диана Овчарова иска съдействието на здравния министър д-р Стефан Константинов, за разкриване на хоспис. Здравното заведение може да се помещава в ремонтирания и напълно обновен трети етаж на бившата болница.

„Кметът на Момково със счупен нос в меле“ – заглавие над главата на „Хасковска Марица“. Подробностите за боя на страница 3.

„Депутатски син се качи на совалка“ – темата е водеща за „Новинар Юг“. 16-годишният Ангел Пеев бе едно от малцината българчета, посетили космическия лагер на НАСА в турския град Измир. Късметлията е син на депутатката от ГЕРБ Катя Чалъкова и учи в столичната Първа немска гимназия. В света има 5 подобни лагера на НАСА. Там Ангел и останалите деца учиха как се управлява совалка. Всичко става посредством тренажори. Запознали са се още с устройството на космическите кораби и костюмите на астронавтите.

„Жертва на отвличане се обеси пред кметство“ – Руси Русев се обеси пред кметство в Стамболийски. Трагедията се разиграла в късния петъчен следобед. Тогава 61-годишният инвалид метнал въжето и увиснал пред погледа на своя съселянка. Руси бе отвлечен на 2 април 2009-а, след като стана обект и на имотна измама.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button