Преса

Вестниците на 23.02.2012: Заредиха дърва по 170 лева за тон, Новите плочки се ронят

Вестниците в Хасково на 23.02.2012„Плочките на новите тротоари се ронят“, пише под главата си „Хасковска Марица“. Положените наесен нови тротоари се оказали с некачествени плочки. Още през първата зима те са разронени и трябва да се сменят. Хубава работа, ама некачествена, обобщава вестникът.

„Палнаха лъскаво БМВ в „Орфей“ – темата е водеща за изданието. Автомобилът на млад заможен хасковлия изгорял пред блок 26 в най-големия квартал на града. Колата се води на жената, живееща с мъжа, който я кара. ТОй според запознати бил дясната ръка на хасковски подземен бос с животински прякор. На 35-годишния Хубен често му се случвали инциденти.

„Търсят директори за 10 детски градини в община Хасково“ – статията е водеща на втора страница. Община Хасково обяви конкурс за директори на 10 детски градини. Половината от тях са в селата. Шефският пост в детските заведения, които в община Хасково са общо 34, не е мандатен. Спечелилите конкурса ще бъдат назначени на безсрочни трудови договори. Досега, въпросните 10 детски градини са имали временни директори. Някои от тях са заемали поста от две и даже три години, други пък са оглавили забавачките отскоро.

„Трима убити в катастрофа“, пише на трета страница вестникът. Мъж, жена и 11-годишно момиче загинаха при катастрофа на пътя между Раднево и Гълъбово край старозагорското село Любеново. 9-годишно момиченце и възрастен мъж са с опасност за живота и са настанени в Спешния център в Стара Загора. Инцидентът станал във вторник около 18 ч. 35-годишен ивайловградчанин с Опел Вектра изгубил контрол над возилото, навлязъл в насрещната лента и се забил в идващия товарен автомобил ДАФ.

„Билетчето Хасково-Димитровград 2 лв.“ – темата присъства и в двата хасковски вестника. 2 лв. от днес е цената на билета за междуградския рейс Хасково-Димитровград. Увеличението с 50 ст. е само за възрастните пътници. Трите автобусни фирми по линията направиха жест към учениците и те ще се возят за 1.50 лв, пише „Новинар Юг“.

„Заредиха с дърва, тонът остава 170 лв.“ – водещата информация на изданието. Пристигнаха първите тирове с дърва за огрев при търговците от областния град. Вчера започна нарязването и нацепването на метровките. Макар и мокри, цената им остава 170 лева за тон, до колкото скочи по време на бедственото положение и обилния снеговалеж. Тогава камионите с дърва останаха блокирани в планините, а количествата по складовете се изчерпаха. Според търговците скоро не се очаква падане на цената за тон заради скока на дизела.

„24 биг брадъра дебнат техническите прегледи“ – става въпрос за камерите за видеонаблюдение. 24-те пункта на територията на региона са оборудвани с камери, заснемащи проверката на техническата изправност, която автомобилите ежегодно трябва да преминават, ако водачите им искат да ги карат, без да бъдат санкционирани. Със записващи устройства са оборудвани и 9-те лицензирани сервиза в Хасково.

„Осъдиха счетоводителка за злоупотреба с доверие“ – жената злоупотребила с доверието на 4 фирми от Димитровград. От август 2007 г. до края на декември 2008 г. Маринова теглила пари от сметките на едноличните търговци. Сумите били за осигурителни вноски, които тя не внесла в НОИ.

Капитан Димитър Топалски: „С парите от Босна погасявам ипотечен кредит“ – вестникът публикува интервю със заместник-командира на Рота АЛТЕЯ.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button