Преса

Вестниците на 27.02.2012 г.: Дарен бронхоскоп влиза в употреба, Недоволен от Ив. Петров напуска ГЕРБ

Пресата на 27.02.2012 г.„Дарен бронхоскоп влиза в употреба след 8 години“ – водещото заглавие на „Хасковска Марица“. Началникът на УНГ клиниката в „Пирогов“ – д-р Асен Меджидиев, ще направи този петък първите бронхоскопии в МБАЛ – Хасково. Изследването на дихателните пътища на белите дробове ще се извърши с неизползван бронхоскопски апарат на фирмата Pentax. Уредът е от висок клас, с отлична оптика. Той е част от голямо дарение на МБАЛ – Хасково, направено от преди 8-9 години от военновременните запаси на шведската армия , но досега е залежавал в склада на УНГ отделението, тъй като да работят с тази апаратура могат едва дузина специалисти в България.

„Недоволен от Иван Петров напусна ГЕРБ“ – така открива броя си днес „Новинар юг“. Недоволен от предишното ръководство на ГЕРБ в региона напусна партията, остави членската си карта пред вицепремиера Цветан Цветанов и си тръгна от областното събрание в четвъртък вечерта. Танчо Иванов е прекратилият членството си в Бойко-Борисовата партия. „Оставих си членската карта, защото не съм доволен от действията на старото областно ръководство, оглавявано от Петров. Тези хора са в тежка зависимост от ДПС и БКП. Капсулираха се и не дадоха на партията да се развие. Нямаше го контакта между тях и обикновените хора“, коментира Иванов. Той допълни, че също се чувствал виновен, защото бил в областното ръководство до 25 юли 2009 г. На областното събрание стана ясно, че „ГЕРБ започва работа за изборите догодина“, пише „Хасковска Марица“. Това бе първи партиен форум на герберите след смяната на областния координатор Иван Петров с димитровградския кмет Иво Димов, припомня изданието.

„Пари от такса смет харчени за проекти“ – тема от първа страница на „Хасковска Марица“. Една трета от събраните пари за такса смет за 2011 г. в общ размер от близо 6, 5 млн. лв. ,са били похарчени за други цели. Според плансметката за м.г. 2,3 млн. лв. са били използвани под формата на „вътрешен заем“ за разплащането по три европроекти на общината. Най-голяма сума била разходвана по този за 10-те млн. лв. за облагородяване на паркове и алеи в Хасково. Това стана ясно по време на отчета на миналогодишния бюджет на община Хасково на заседание на Общинския съвет в петък.

„Напоителни системи“ късат дига в Свиленград“ – пише над челото си „Новинар юг“.  Багер е прокопал дигата до Белия бряг на река Марица. Пробойната е установена в събота след подаден сигнал от зеленчукопроизводител. Издълбани са два процепа до бившата помпена станция откъм левия бряг, единият от които широк около 4 м, а другият по-малък.  Ако реката отново повиши нивото си и излезе от коритото, ще залее цялата Канаклийска ува. В резултат ще пострадат зеленчукови и овощни насаждения и площи с житни култури. При по-голяма вълна под вода може да се окажат и свинарниците по пътя за Момково.

„Цветан Цветанов: Ще има по-тежки наказания за шофьорите убийци“ – под това заглавие  „Новинар юг“ публикува интервю с вицепремиера и министър  на вътрешните работи Цветан Цветанов. Според вицепремиерът проектозаконът ще е готов още тази седмица, измененията са заложени за бързо гледане в парламента.

„Приемните семейства в областта станаха 19“ – тема от първа страница на „Хасковска Марица“.  10 от тях са в Хасково, от които само едно е доброволно, а останалите са професионални приемни семейства. 4 са в Димитровград, 2 – в Стамболово и по едно – в Минерални бани, Ивайловград и Любимец. Във всяко от семействата се отглежда по едно дете, с изключение на фамилия от Димитровград, която се грижи за три.

Провелите се избори за президент на Руската федерация в Хасково са намерили място на страниците на двата хасковски вестника. 1500 руски граждани, живеещи в региона, имаха право на глас, пише „Новинар юг“. По повод вота пристигна Алексей Ушаков, завеждащ консулския отдел в посолството на Русия. Същинският изборен ден е 4 март. По-ранното гласуване се организира за удобство на руските граждани у нас, които живеят в селища, отдалечени от посолството и генералните консулства. Катя Димитрова за пръв път упражни правото си на вот. В Русия президентските избори са на 4 март, допълва „Хасковска Марица“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button