Преса

Вестниците на 02.03.2012: Майка, продала щерка си за 500 лв. Замкмет спечели срещу МВР

Вестниците в Хасково на 02.03.2012„Разследват майка, продала щерка си за 500 лева“, пише над главата си „Хасковска Марица“, цитирайки кърджалийският вестник „Нов Живот“. Полицията в Кърджали проверява 38-годишна майка, че е продала дъщеря си. Майката получила 500 лв., за да разреши на непълнолетната си щерка да живее на съпружески начала с 18-годишен от хасковското с. Козлец. Циганска история, те така правят, женят се млади, а момичетата се продават, коментирали хора от селото. Родителите на Мемедали са дали някакви пари и взели девойката, която няма 16 г., от кърджалийско село. Близките й обаче нещо се отметнали от уговорката и подали сигнал в полицията. Не стояли със скръстени ръце и родителите на 18-годишния младеж. Бащата показвал из селото, че има документ-разписка за платената сума и че не са отвличали момичето.

„Лесничей № 1 сдаде поста, търсят нов шеф“ – водещата тема на вестника. Инж. Георги Масларов, който бе директор на ОП „Общинско лесничейство“ близо 5 години, от вчера е освободен от длъжност. Мотивите за оставката му били лични. Временно изпълняващ длъжността директор на „Общинско лесничейство“ е досегашната заместничка на Масларов, инж. Таня Дайновска. Името на Масларов нашумя покрай станалия скандален яз. „Елена“, на който арендатор до декември 2011 г. се оказа именно той.

„Газова бутилка поломи апартамент“ – отново заглавие от първа страница. Туристическа газова бутилка гръмна и поломи апартамент в Хасково. По чудо няма пострадали от взрива. Пожа рът е можел да взриви и голяма бутилка с пропан-бутан, а щетите щяха да бъдат още по-големи.

„Викат в съда още свидетели на Черния Великден“ – искане за призоваване на нови свидетели – медицинска сестра и двама фелдшери отложи делото за Черния Великден в Симеоновград. Според материалите по делото, медиците от центъра за Спешна помощ в Харманли са взели кръвните проби за наличие на алкохол и са подписали протоколите на двамата подсъдими – Данаил Георгиев и Живко Желев.

„Замкметът Станева спечели срещу МВР“ – над главата на „Новинар Юг“. Замкметът на общината Недялка Станева спечели съдебната битка с МВР. Състав на районния съд вчера отмени наказателното постановление, издадено срещу нея от сектор КАТ. Преди дни стана ясно, че срещу Станева е бил съставен акт, защото не е изпълнила полицейско разпореждане. Глобата, с която е санкционирана, е 2000 лв. На 15 септември 2011-а от КАТ извършили проверка на ул. “Ястреб” в Хасково. Според полицията там имало маси на търговци, които били незаконни. Освен това по улицата нямало маркировка и знаци. Издали предписания, които след месец станало ясно, че не са изпълнени. Тогава шефът на КАТ Атанас Джунов написал акт. Според съдия Пламен Георгиев обаче са допуснати съществени нарушения. Оказва се, че актът е написан от Джунов, той е издал и разпореждането. Магистратът смята, че това не би следвало да се прави, а Джунов е трябвало да се самоотстрани от случая.

„Узунова връща 313 лева бонус“ – това е сумата, която е взела като бонус областната управителна през миналата година. В администрацията са раздадени общо 4530 лв., спестени от незаети щатове. Раздаваните на служителите суми са от 50 до 313 лв. От фонд “Работна заплата” са спестени 48 000 лв., които вече са върнати на държавния бюджет.

„Дигата на Олу дере готова до неделя“ – водещото заглавие на вестника. До края на седмицата ще бъде завършена дигата на десния бряг на река Олу дере. Според шефа на огнеборците гл. комисар Николов след взетите мерки е зключено Харманли да бъде сполетян от ново наводнение. Надграден е половин километър от 800-метровата дига. Останалите 300 метра се изграждат изцяло наново. Сега се работи върху последните 200 м. Строежът, който започна преди 10 дни и върви без прекъсване, ще глътне 260 000 лева.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button