Преса

Вестниците на 09.03.2012: Лайф за бракониерите по язовирите, Масова чистка в Ивайловград

Вестниците в Хасково на 09.03.2012„ИАРА издирва удавени, лайф за бракониерите“ – водещата тема на „Новинар Юг“. Цял месец бракониерите по язовирите и реките из областта са оставени да правят каквото си поискат, без да бъдат обезпокоявани. След наводнението, което отнесе единствения мост между Бориславци и Малки Воден, трима от петимата инспектори в регионалното звено на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА) ежедневно търсят телата на бизнесмена Георги Бойчев и съпругата му Недялка в язовир „Ивайловград“. Другите двама инспектори били на работа, но нямали служебна кола, с която да ходят на проверки.

„Бисерчани избират проект за новите си къщи днес“. Жителите на харманлийското село Бисер, чиито къщи бяха разрушени, ще разпишат днес проектите на новите си домове. В понеделник пък бисерчани ще се срещнат с представители на старозагорската проектантска фирма, която безвъзмездно им осигури типови проекти на къщи от 60 до 120 квадрата.

„Д-р Вълчанов прати инспектори срещу подивелите крави в Хухла“ – след публикация от вчера шефът на Областната дирекция по безопасност на храните (ОДБХ) д-р Христо Вълчанов изпраща екип в ивайловградското село Хухла, където стадо от напъдени 100 крави тероризира местните. Междувременно стана ясно, че пастирът на стадото и баща на собственичката – Христо Запрянов, е издирен. Заради нарушението – пускане на животните без надзор, той е санкциониран, информира вчера кметът на Ивайловград Диана Овчарова. Тя не съобщи точния размер на глобата.

„Кметът Иванов осъди Бареков за 1 лев“ – над главата на вестника. На глоба от 2500 лв. бе осъден тв водещият Николай Бареков вчера от състав на районния съд. Освен това магистратите постановиха той да плати граждански иск в размер на 1 лев на Георги Иванов. Според правораздавателите Бареков на 19 май миналата година е разгласил позорни обстоятелства около хасковския кмет, което представлява клевета по негов адрес. В предаването си, което се излъчи директно от Хасково, в ефир Николай Бареков обвинил Иванов, че има незаконна вила, че е присвоил църковни имоти, че е превърнал Хасково в първия частен град в България. Освен това признатият за виновен Бареков заявил, че Алексей Петров-Трактора е разперил чадър на хасковския кмет и че Георги Иванов не общува с гражданите на областния център, а с Бога.

„Търговци ни прецакват с торбичките“ – водещата тема на „Хасковска Марица“. Търговците в магазините, които ни продават торбичките тип „потник“, ни прецакват. Те не са задължени да ги продават, не те дължат продуктовата такса, а производителите. За това сигнализираха дистрибутори на полиетиленови продукти. Магазините ги купуват на едро, пакет от 100 торбички с дебелина 15 микрона, струва 2.20 лв. Вземат се по-големи количества, тогава цената пада до 1.2 ст. на бройка, обясниха от специализираните складове.

„Казармата на „Ген. Колев“ пада“ – стената на бившето поделение ще се срути всеки момент. Тя е наклонена, преди време крадци направиха дупка и влизат безпрепятствено, сигнализираха хасковлии, живеещи в къщите и блоковете на улицата. Вече не знаем към кого да се обърнем, тука става разграбване на държавно имущество, въпрос на време е някой от крадците да намери смъртта си под старите почти рухнали стени, казват хората. Миналия месец там пострада крадец, който едва не бе убит при срутване. Въпреки това не спират да влизат в руините.

„Масови уволнения в Община Ивайловград“. Най-малко 40 000 лв. от бюджета на община Ивайловград ще отидат за обезщетение на уволнените около 15 общински служители след проведената чистка в общината тези дни. Кметът Диана Овчарова предлагала прекратяване на трудовото правоотношение по взаимно съгласие срещу уговорено обезщетение. За тези, които не са държавни служители предложението било за изплащане на четири брутни работни заплати, а на държавните по шест заплати плюс обезщетение за неизползвани отпуски. Според запознати, при връчването на заповедите на някои от уволнените, Овчарова лично признала, че изпълнява политическо решение.

И продължение по темата: „Журналисти срещу уволнението на колега“. Съюзът на българските журналисти и дружество „Мара Михайлова“ в Кърджали се обявиха против уволнението на колегата Диана Маркова. Те разпространиха декларация в подкрепа на дългогодишният служител на община Ивайловград.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button