Преса

Вестниците 12.03.2012 г.:“51 бона на 55 от Бисер и Лешниково“, „Бойкот! Шоколадови яйца за Великден“

Пресата на 12.03.2012 г.„Броят 51 бона на 55 от Бисер и Лешниково“ – с това заглавие открива броя си „Новинар юг“. Обезщетението е за издавени домашни животни. То ще бъде дадено на 45 стопани от Бисер и 10 от Лешниково. Парите трябва да бъдат изплатени до един месец. В петък комисии от Държавен фонд „Земеделие“ посетиха двете села, Харманли и Свиленград. „За кокошка носачка се изплащат по 6 лв., за породисти кучета – 200 лв., за прасета – по 2.35 лв./кг. Стопаните представят екарисажни бележки с какво тегло са ги дали. Обезщетяваме по 180 лв. за кошер и пчелно семейство. Не търсим дали собственикът е участвал по програма, пари ще получат всички пострадали. Средствата са от Фонд „Земеделие“. Предстои управителен съвет, на който сумата може да се повиши, ако не стига“, обясни експертът Шериф Шериф от изнесения офис на фонда.

„Симеоновград иска затвор за пияните убийци на пътя“ – водещата тема на „Хасковска Марица“. Почернени родители от Симеоновград и десетки местни жители се събраха на мирен протест на лобното място на загиналите шестима младежи навръх Великден м.г. С това скърбящите родители се присъединиха към инициативата на клуб „Безопасни улици“ за провеждане на мирни шествия в различни градове  в страна в памет на загиналите в катастрофи, чиито животи са погубени от водачи, грубо нарушили правилата за движение по пътищата. „100 на протестно бдение в Симеоновград месец преди годишнината от Черния Великден“, пише по темата „Новинар юг“. Няколко минути тишина. Един след друг хора се редят да запалят свещ пред паметната плоча на загиналите младежи. Десетина техни приятели отстрани държат плакати „Животът има предимство!“,  „Доживотна присъда за пияни и дрогирани убийци на пътя!“, „Затвор за убийците на пътя!“. „Децата ни или умират по пътищата, или емигрират“, казва Трифон Трифонов, баща на загиналия Трифон (19 г.). С бдението родителите настояват за драстични законови мерки срещу шофьорите убийци. Според действащото законодателство максималната присъда за причиняване смърт на пътя е от 15 години затвор.

„Бойкот! Шоколадови яйца за Великден“ – пише над челото си „Хасковска Марица“.  Бойкот на яйцата за Великден организира група в социалната мрежа Фейсбук от този уикенд. Инициативата подеха млади хасковлии, които призовават да спрем консумацията на яйца и яйчни продукти в продължение на месец. За близо два дни към групата на противниците на скъпите кокоши продукти са се присъединили над 180 човека от цялата страна. Нека този Великден да ядем шоколадови яйца и зайци, нека спрем това безобразие, настояват протестиращите в социалната мрежа. Всички, в непрестанно нарастващата група смятат, че не бива хората да позволяват отново да ги правят на глупаци със скъпите яйца и трябва да оставят щастливите черупки да се вмирисват в търговската мрежа. Нека завони в цялата държава и да направим нещастни гадовете, които съдират и последната кожа от гърба ни, апелират протестиращите във Фейсбук.

„Скейтборд площадката с дупки, стана опасна“, алармира ежедневникът.  Пробити плоскости на дървената пирамида на скейтборд площадката на Кенана я прави изключително опасна, сигнализираха родители. Металните обшивки в ъглите са изскочили, а заради това може някой да пострада. За малко един от скейтърите щеше да се пребие онзи ден, разказаха случайно присъствали на инцидента спортуващи граждани. Те веднага позвънили в общината, която стопанисва спортното съоръжение. От там обещали да изпратят екип за проверка.

„Спипаха македонец с 3 кила дрога в презервативи“ – пише над челото си „Новинар юг“. Антимафиоти разбиха международен канал за трафик на хероин. В операцията са арестувани четирима души в България и Македония. Близо 3 кила от дрогата са открити пакетирани в презервативи и  натъпкани в бутафорен акумулатор при митническа проверка на пункта Капитан Андреево.  Возилото управлявал 29-годишният Люпчо Стоименовски, до него се возела приятелката му, съобщиха запознати със случая. При влизането на возилото от Турция в България нашите инспeктори го отклонили за щателен оглед. След намирането на хероина случаят бил поет от Главната дирекция за борба с организираната престъпност (ГДБОП). Наркомулето Люпчо е с двойно гражданство – македонско и наше.

„Арестуваха тираджия убиец“, пише още вестникът.  Турски тираджия бе арестуван от симеоновградски полицаи, след като премазал млада жена в Старозагорско и избягал от местопроизшествието. Трупът на блъснатата от камиона бил открит миналата вечер в 20:20 часа близо до разклона за село Змейово по пътя от Стара Загора за Димитровград. Самоличността на загиналата все още не е установена.  При извършения оглед от мястото на инцидента са иззети части от броня, мигач и други автомобилни принадлежности. В резултат на проведените издирвателни действия и с помощта на служителите от полицейския участък в Симеоновград е задържан 42-годишен турски шофьор.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
вая
вая
12.03.2012 6:58 6:58

Да не се претеснявае за яйцата за еликден – на две граници сме .Българите са изобретателни. Както е казал героя на Елин Пелин – Сиромах човек- жив дявол. Ще му намери цаката.Пък ако не я открие вместо да боядисваме по 30 пък и повече яйца, ще купим по 10 шоколадови за познатите дечица. Повече ще им се зарадват. А две червени за къщата и църквата ще си купим.Ще купим и да боядисаме и едно за здравето на тези, които допуснаха тази история и истерия. Да не ги корим, след като се погрижиха за щастливите кокошки, се грижат и за нашето здраве нали общо известно е че яйцата повишават холестерола. Затова да се радваме братя и сестри и за Бога не купувайте яйца, дори е от щастриви кокошки.

Back to top button