Преса

Вестниците на 14.03.2012: По 200 на ден се редят в данъчното за минус 5%

Вестниците в Хасково на 14.03.2012По 200 на ден се редят в данъчното за минус 5%„, пише „Новинар Юг“. Около 200 души се редят на опашки ежедневно пред офисите на дирекция „Общински приходи“. Бързането на хасковлии да си внесат данък сгради, такса смет и налога за МПС е заради 5-те процента отстъпка, ако това стане до 2 май. Кампанията започна на 13 февруари, реденето на опашки стартира през март.

„Джамията в Шишманово готова до година“ – водеща тема на вестника. Строеж на нова джамия започна в харманлийското село Шишманово, от няколко дни работници наливат основите. Мюсюлманският храм ще бъде завършен до 1 година, съобщи вчера районният мюфтия Басри Еминефенди. Всичко се изгражда с доброволен труд и средства на хора от Шишманово и околните села. „Решихме да направим джамията по искане на местните, защото в района има мюсюлмани – от близките села и от Харманли, които идват на молитва в Шишманово. Службите в селото сега се водят в частен дом, който не е достатъчно удобен за големи събирания“, обясни Еминефенди.

„Вулкан“ осъди митницата за 15.8 бона акциз“ – димитровградският циментов завод „Вулкан“ осъди митницата за отказ на фирмата да бъдат възстановени 15 866.15 лева акциз по  промените в правилника за прилагане на Закона за акцизите и данъчните складове. Агенцията трябва да плати 1250 лева разноски по делото, реши Хасковският административен съд.

„Нивите в набеденото Иваново – без хумус“ – след бедствието от 6 февруари харманлийското село Иваново се превърна в синоним на злото. Ивановци станаха без вина виновни покрай едноименния язовир, чиято стена се скъса и заля Бисер и Лешниково. Четирикилометровият водоем се превърна в ябълката на раздора между военни и общинари. Собственикът засега е неясен – тече разследване. Държавата трябва да покаже воля и да завърши час по-скоро следствието. Заради паметта на 11-те жертви и в името на оцелелите. Ивановци, дали две жертви в наводнението, също чакат своето оневиняване.

„Апаши правят по два удара дневно“ – водещата тема на другия регионален вестник „Хасковска Марица“. Пет кражби са регистрирани само за едно денонощие, задържани са извършителите на две от тях. 280 л трансформаторно масло е откраднато от помпена станция на ВиК-Хасково в с. Нова Надежда. Два зърнотоварача са задигнати от свиленградското с. Момково. Те са откраднати след като са разбити входните врати на складово помещение на земеделска кооперация. 50 бутилки бира и 5 енергийни напитки са отмъкнати от хладилна витрина на заведение в близост до МБАЛ-Свиленград. Там апашът се е промъкнал, след като е срязал метален синджир. По трите случая са образувани досъдебни производства, уточниха от МВР. Междувременно, 19-годишен е задържан за кражба на GSM. В понеделник младежът е спипан след постъпила жалба от 54-годишна продавачка в РЕП до автогарата, в Хасково. Тя заявила, че й е задигнат мобилния телефон.

„МБАЛ „Св. Екатерина“ иска корекция на бюджета“ – публикация с адрес Димитровград. Болницата иска корекция от Касата за новия тримесечен бюджет. Основание за това е, че дейността на лечебното заведение през декември, януари и февруари значително надхвърля определения лимит от 653 хил. лв. За да работим спокойно са ни необходими по 250 хил. лв. на месец. Искането ни се базира на заработките – през декември сумата е 240 хил.лв, през януари – 230 хил.лв., а през февруари – 248 хил. лв., поясни управителят на МБАЛ – Димитровград, д-р Здравко Наков. Той добави, че управата на болницата ще се възползва от всички законови възможности за компенсиране на разликата между лимита и изработеното през изминалото тримесечие.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button