Преса

Вестниците на 16.03.2012: ОСО-то на тезгяха заради борч, Чехи вдигат соларен парк

Вестниците в Хасково на 16.03.2012ОСО-то за 2.4 млн. лева на тезгяха заради борч“ – над главата на „Новинар Юг“. Борч по ипотека извади на тезгяха сградата на някогашната Организация за съдействие на отбраната (ОСО) в центъра на областния град. Първоначалната цена за обявената публична продан от частен съдебен изпълнител е 2 423 197.50 лева. Доставката е освободена от ДДС. Тази сума е втората по големина за изпълнителни дела в региона. Миналото лято 5.94 млн. лв. бе стартовата цена за публична продан на борса “Марица”, край пътя Хасково-Димитровград. Преди 2 г. по същата процедура се искаха минимум 1 455 000 лв. за мелница в Любимец. Няколко месеца по-рано през 2010-а за над милион и 400 хил. лева бе продаден плувният комплекс “Лебеда” в областния град, но впоследствие процедурата бе стопирана от Хасковския окръжен съд.

Узунова при Галактион за църквата в Лешниково“ – водещата тема на вестника. Областният управител Ирена Узунова ще се срещне със Старозагорския митрополит Галактион следващата седмица, за да намерят общо решение за ремонт на 132-годишната църква “Успение Богородично” в харманлийското село Лешниково. Оказа се, че храмът няма нотариален акт за собственост. Документът е необходим, за да може църквата да се включи в европейска програма и да се намерят средства за ремонта й. Другият вариант е да заявим църквата към междуведомствена комисия, която да осигури средствата.

13-годишна се хвърли от школото си, няма счупено“ – информация за инцидента има и в двата ежедневника. В „Новинар Юг“ тя се казва Панка, а в „Хасковска Марица“ е с инициали Ф.Г. Съвпада възрастта – 12 години и това, че е скочита от втория етаж на училището в квартал „Черноконево“ в Димитровград. Девойката помолила учителката да отиде до тоалетна, след което взела застрашаващото живота й решение.

Чехи вдигат соларен парк на 280 дка до Радиево“ – водещата публикация на „Хасковска Марица“. Фотоволтаичен парк на 280 декара площ и с мощност от 16,2 мегавата изгражда до димитровградското село Радиево чешка фирма. Соларният парк, носещ името „Здравец“, е сред най-големите в страната. Първата копка на обекта е направена на 28 януари т.г. Според проекта целият парк трябва да заработи до май. Още през март ще бъде пуснато първото поле от фотоволтаичната централа. Договорът за ползване на земята е за 20 години, като част от нея попада в димитровградска община, друга в старозагорска, и трета в община Опан.

Австрийци инвестират 2.8 млн. лв. в свиленградската индустриална зона“ – още една икономическа публикация. Австрийска компания ще вложи 2 840 000 лв. в инфраструктурата и разработването на „Индустриална зона – Свиленград“ АД. Фирмата бе избрана за съучредител на общината в акционерното дружество от 6-членна комисия. Тя има за предмет на дейност строителство и недвижими имоти и е представила модел за изграждането, управлението и развитието на зоната с обособени три функционални сектора – производствен, търговско-складов и административен. Фирмата планира и изграждане на паркинг и сервиз за обслужване на тирове.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button