Преса

Вестниците на 21.03.2012 г.: Марица влиза в тунел край Крепост, Търсят 100 млн. лв. за вилните зони

Пресата на 21.03.2012 г.„Марица“ влиза в тунел край Крепост” – водещото заглавие на «Хасковска Марица».  Тунел на 10 метра под земята ще бъде изграден на автомагистрала „Марица“ в участъка ѝ до Крепост. Първоначално замисълът бе на пътя Хасково-Димитровград край селото да бъде направена детелина. Вчера обаче стана ясно, че фирмите подизпълнители са се отказали и са решили да прокопаят внушителен тунел. Изчисленията показали, че изграждането на надлез оскъпява проекта и го прави изключително труден за реализация.

„Търсят 100 млн. лв. за бившите вилни зони” – така открива броя си „Хасковска Марица”. Инвестиционните проекти за изграждането на водопроводна и канализационна мрежа за четирите бивши вилни зони Кенана, Изгрев, Орфей и Каменец са вече готови. Това обявиха вчера от община Хасково. Близо 100 млн. лв. ще са необходими за цялостната реализация на проекта „Разширение на ВиК селищна система“.  „Новинар юг” допълва, че общината вече кандидатства по Оперативна програма „Околна среда“ за отпускането на 39.2 млн. лв. за строителството на водопровод и канал в квартал Кенана с 3700 жители.

„Застраховател съди 9-годишно сираче” – пише над челото си вестникът.  Иск за 40 000 лева срещу 9-годишно момиченце е завела в Хасковския окръжен съд една от най-големите застрахователни компании. Бащата на детето Веселин Димитров (35 г.) от Хасково загинал в катастрофа през 2006 г., докато шофирал микробус „Фиат Дукато“. Детето е единственият законен наследник на Веселин, затова и претенциите са срещу него. В произшествието починал и 16-годишен младеж от София, който се возил до Веселин. Парите, за които претендира компанията, са по обезщетение на загиналия тийнейджър.

„Трима декларират доходи по над половин милион” – дописка от първа страница на „Хасковска Марица”. Първенец засега е лице, което по трудов договор и от дивиденти е придобило общо 630 000 лева. Следват едноличен търговец с 620 000 лева доход и друг, който също от заплати и дивиденти е спечелил малко повече от половин милион лева.

„19 митничари уволнени два пъти, нови 25 нарочени”, пише още изданието. 19 от уволнените и върнати от съда служители на митница Свиленград са отново с предизвестия за прекратяване на трудовите взаимоотношения. По моя информация се изготвя списък за уволнението на още 25 митничари. Това заяви на пресконференция вчера Емилия Масларова, депутат от Коалиция за България. Тя обяви, че ще направи запитване до министъра на финансите Симеон Дянков защо допуска такова  разхищение на пари и кой плаща тези средства, предвид дължимите обезщетения на възстановените от съда митнически служители.

„Регионалният музей без шеф от 5 април”, информира „Новинар юг”. Сегашният шеф Николай Колев напуска по собствено желание с едномесечно предизвестие, което изтича в началото на следващия месец. „Като дойде 5 април, всичко ще стане ясно“, заяви той и отказа да коментира слуховете, че си тръгва под натиска на общината. Пред приятели Колев разправял, че напуска, за да бъде по-близко до семейството си, което живее в Харманли.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button