Преса

Вестниците на 22.03.2012: Търсят баба Ленка, намират я заспала. Пенсионери се жалват от маршрутките

Вестниците в Хасково на 22.03.2012Баба Ленка се губи под Аида, намират я заспала в дере“ – водещата тема на „Новинар Юг“. Старица на 80 години от Хасково се изгуби под връх Аида и бе открита жива и здрава след продължило близо денонощие издирване. В търсенето на възрастната жена се включили служители на реда, доброволци от туристическия съюз, ловната дружинка на Минерални бани и хора от селата Спахиево и Горно Брястово. Използвана и подвижна термовизионна камера, обслужвана от екип на Гранична полиция.

„Хидроинженер предупредил за “Иваново” през 2009-а“, пише вестникът. Хидроинженер, който е бил разпитан от следователите, е предупредил властите още през 2009 г., че стената на язовир “Иваново” е опасна. Следственото дело вече е установило, че скандалният водоем, който предизвика наводнението в село Бисер, няма единен акт за собственост. Запознати твърдят, че вече има събрани достатъчно косвени доказателства, че вина за инцидента от 6 февруари носи военното министерство.

„Осъдиха иманяр, ровил с хилти крепостта над Рабово“ – друга съдебна тема от страниците на вестника. Иманярът Аднан Рамадан получи 11 месеца условно с 3-годишен изпитателен срок за незаконни разкопки до крепостта Чакал кая над стамболовското село Рабово. Наказанието е след одобрено от Хасковския окръжен съд споразумение между прокуратурата и 39-годишния мъж. Жителят на областния град бил хванат да копае с къртач в района на културно-историческия обект на 15 юли 2011-а. Рамадан бил оборудван с бензинов агрегат, подвижна лампа и микробус

„МБАЛ-Свиленград купува апаратура за 4 млн. лева“ – реконструкция и обновяване на оборудването на местната болница започна преди дни. Проектът на стойност 4 332 014 лева предвижда интервенция в лечебното заведение в области, чрез които ще се предлагат услуги за долекуване в обособено отделение. Основната част от средствата – около 4 млн. лева, ще бъдат вложени в закупуването на модерна апаратура.

„Пенсионери: Маршрутките до Кенана не ни качват“ – водещото заглавие на „Хасковска Марица“. Шофьори на маршрутки по автобусната линия номер 102 – от ЗММ до „Кенана“ не ни признават картите за градския транспорт, жалват се пенсионери. Възрастните хора използват карта за превоз, която им коства 10 лв. на месец. С нея ни позволяват да пътуваме само в големите автобуси, от месец февруари т.г. шофьорите на маршрутките по линия 102 не ни дават да се качваме при тях и ни искат по 1 лв. за редовен билет. От фирмата категорично отрекоха това. Управителят звънял на всички шофьори, за да ги пита, но никой от тях не потвърдил такова нещо. В същото време даде за пример пенсионер, който се возил в автобус в продължение на 24 курса в един ден, без да слезе, тъй като си бил платил за карта.

„Благой Ставрев, който уби жена си, застава пред съда“ – до месец Хасковската окръжна прокуратура ще повдигне обвинение срещу Благой Ставрев, който бе задържан в края на 2010 г. за зловещо убийство на съпругата си Дарина в Любимец. Двамата съжителствали на семейни начала до изчезването й през ноември 2008 г. Ставрев е бил задържан, когато разчлененият труп на Дарина бе изваден от кладенец в къщата на семейството.

„ХАС решава за глобите с фиш до месец“ – дали да отпадне увеличението на глобите от 50 до 500 лв., което е регламентирано в наредба на община Хасково за обществения ред за ползване на пътни превозни средства ще реши до месец Хасковският административен съд. Според текста от наредбата при неплащане на наложената глоба в 14-дневен срок, размерът й се увеличава с по 50 лв. на всеки 30 календарни дни, но не повече от 500 лв. Решението на Общински съвет – Хасково, с което бе променена наредбата от март 2010 г., е атакувано в съда от областния управител.

„Връчват награда „Калоянов кръг“ – за първи път в Ивайловград ще бъде връчена наградата „Калоянов кръг“, учредена от Сдружение „Културни проекти“ и Сдружение „Копам БГ“. Отличието ще се връчва ежегодно на физически или юридически лица за принос към проучването и съхраняването на културното наследство в Източни Родопи.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
ayhan
ayhan
28.03.2012 20:05 20:05

Abe to i haskovo e edin mirizliv grad sas mirizlivi grajdani i pradliv mirizliv kmet-Georgi ivanov-Halkata

Back to top button