Преса

Вестниците на 26.03.2012: Касата реже Онкото, налива на Хигия. Рекордна смъртност в региона

Вестниците в Хасково на 26.03.2012„Касата реже Онкото, налива на Хигия“ – водещата тема на „Новинар Юг“. С повече от 1/3  – от 1 542 929 на 999 123 лв., в сравнение с миналата година е намален бюджетът на специализираната болница за онкологични заболявания, която обслужва пациенти от Хасково и Кърджали. За сметка на това държавата отпуска повече средства за частната „Хигия“. Парите на лечебното заведение са увеличени от 733 663 на 1 050 257 лева (+43.15%).

„Шефът на димитровградския съд хвърли оставка“, пише вестникът. Оставката на Андрей Андреев дошла след проверка в районния съд. Конфликти, влошена атмосфера на работа и липса на ясни правила – такава картина обрисували магистрати и служители. Бюро “Съдимост” например е било оставено дни без работещ служител. Така, от една страна, прокуратурата не е имало как да вади справки за съдимост, които са необходими за делата. От друга десетки граждани също са нямали възможност да си извадят документа, който е необходим при започване на работа.

„Психотерористи разлепиха некролог на жив адвокат“. Зложелатели разлепиха вчера некролози на общинския лидер на ГЕРБ в Свиленград адвокат Георги Еленков, който всъщност е жив и здрав. Полицията разследва дали това е дебелашка шега, черен PR от политически опоненти или недоволни страни по съдебни дела.

„Шуменски агнета заляха пазара в Хасково“. Шуменските агнета били повече от местните на съботния хайван пазар. Търговците минали Стара планина заради по-високите цени на юг. За по-малко от час на тържището бяха подадени 30 агнета и още толкова овце. 6 лева вървеше килограм живо тегло при агнетата, майките им се предлагаха за около 2 стотачки.

„Бездомникът Йордан остана без инвалидната си количка“ – водещото заглавие на „Хасковска Марица“. Изгоря инвалидната количка на Йордан, бездомникът с отрязани крака, който живее в центъра. Огънят лумнал вчера на развиделяване в центъра на Хасково. Вероятно вандали са подпалили количката, на която мъжът носеше куп вехтории, които са цялата му собственост.

„Рекордно висока смъртност от началото на годината“ – констатацията е на съдебния лекар д-р Христо Еленски. От началото на годината до петък са направени 102 аутопсии на починали при различни инциденти на територията на областта. През м.г. такъв брой е бил отчетен в средата на юни, а за цялата 2011 г. са извършени 223 аутопсии. Вече 13 г., откакто съм на тази длъжност, такова чудо не е било, сподели съдебният лекар. С всеки изминал ден броят на починалите хора се увеличава. Бумът на внезапна смърт е бил през февруари, само за този месец са извършени 50 съдебно-медицински аутопсии. В това число влизат убийства, самоубийства, удавяния, нещастни случаи, жертвите на бедствието в харманлийското с. Бисер и наводненията в областта.

„Не дават ефир на опозиционни съветници в Ивайловград“. Общинските съветници от Коалиция  „Общинска левица“ и ДПС в Ивайловград бяха лишени от възможността публично чрез предаването на Общинското радио да запознаят жителите на малкия град с декларацията, в която те изразяват тревога и несъгласие с масовите уволнения в общинската администрация.

„Харманлиец си стовари боклука пред кметството“ – тема на харманлийското издание „Сакарнюз“. Харманлиецът Иван Желязков си изхвърли сметта пред входа на община Харманли. Чувалът с боклук стоял пред дома му от четири седмици, а никой не го вдигал. Прибирали само варела, а чувалът до него – не. Затова той го натоварил в багажника на колата и го поставил пред входа на общинска администрация.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button