Преса

Вестниците на 27.03.2012 г.: Приканват наематели да купуват жилища, Баща на съветничка дои тон мляко

Вестниците в Хасково на 27.03.2012„Приканват наематели на общински жилища да ги купят” – с това заглавие открива броя си „Хасковска Марица”. 310 са общинските жилища, които са отдадени под наем и са в графата „за продажба“, в случай, че наемателите проявят инициатива за покупка.  Това става ясно от докладна записка до ОбС относно допълване на стратегията за управление на общинската собственост на Хасково за периода 2012-2015 г. Жилищата, попадащи в групата за продажба са предимно в кв. „Орфей“, като най-много са тези в блок 42. Изобилстват също и апартаментите в блоковете на ул. „Акация“ 42-46, на ул. „В. Левски“ 28, също и жилища на „Бадема“, „Червена стена“, на ул. „Гюмюрджина“.

„Бащата на министерска съветничка дои по тон мляко на ден, чака парите с месеци” – водещата публикация на „Новинар Юг”. Вълко Георгиев, собственик на кравеферма край димитровградското село Брод, издоява и предава до 1 тон мляко дневно, но чака парите си от продажбата му с месеци. Той е баща на Пенка Ботева, съветничка на министър Найденов по въпросите на животновъдството. Мандрите да плащат в определени срокове, ако не го правят – да има глоби или запор на сметки, предлага фермерът.

Двата хасковски вестника пишат за възстановената от ВАС ексшефка на бежанския център в Пъстрогор. Бившата директорка на Транзитния бежански център край свиленградското с. Пъстрогор Иванка Дякова, е възстановена на поста. Върховният административен съд /ВАС/ отмени заповедта за прекратяване на служебното правоотношение на Дякова, издадена от председателя на Държавната агенция за бежанците Никола Казаков. Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.

„Марчела 90” и общината се споразумяха за дълг” – дописка от страницита на „Хасковска Марица”. Хасковският окръжен съд спря делото, заведено от фирма „Марчела 90“ на общинския съветник Златко Марчев срещу община Хасково за неизплатени 462 хил. лв. Съвместна молба за спиране на производството бе представена на вчерашното съдебно заседание от адвокатите на двете страни. Тя бе уважена от съдия Георги Гочев. Очаква се „Марчела 90“ и община Хасково да сключат спогодба.

„Решават за шефа на „Св. Екатерина“ в четвъртък” – тема от страниците на „Новинар юг”.  Докладна записка, в която предлага да се удължи мандатът на д-р Здравко Наков като управител на МБАЛ „Света Екатерина“, е внесъл председателят на общинския съвет Стефан Димитров. Мандатът на д-р Наков изтече на 12 януари. На миналата сесия общинските съветници от ГЕРБ поискаха от него да представи програма за развитие на болницата, както и отчет на свършеното през последните 3 години. Пред новинар болничният шеф заяви, че ще стори това, но не уточни кога. Стефан Димитров иска мандатът на д-р Здравко Наков да бъде подновен с още 3 години, съгласно Закона за лечебните заведения.

„Два диспансера с нови управители” – кандидатите ще бъдат гласувани на предстояката сесия на Общински съвет, информира „Хасковска Марица”. Очаква се д-р Веселин Калфов да бъде утвърден като управител на Специализираната болница за лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания, а д-р Анатоли Млъзев – на Център за кожно-венерически заболявания

„Ремонт оставя без вода част от Свиленград” – дописка от първа страница на „Хасковска Марица”. Ремонт по водопроводната мрежа ще остави от 8:00 часа днес без живителна течност кварталите „Гебран” и „Капитан Петко Войвода” в Свиленград. Сушата ще продължи до отстраняване на аварията.

„Зрелостници снимат филм по „Аз обичам моя град“ – пише „Новинар юг”.  Символите на града търсиха зрелостници от ПМГ „Иван Вазов“. Своеобразното състезание е по проект „Аз обичам моя град“ в рамките на предмета „Свят и личност“. Негови организатори са Димитър Калинков, Валентин Владиславов, Иван Еневски и Здравко Атанасов от 12 б клас.  В продължение на близо 4 часа 20 деца, разделени в 3 отбораизпълняваха различни задачи.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button