Преса

Вестниците на 28.03.2012: Във ВиК назначават димитровградчани, Нямало Калинки в община Димитровград

Пресата на 28.03.2012 г.„Уволнени: Във ВиК Хасково назначават димитроврадчани“ – така открива броя си днес „Хасковска Марица“. Масово освобождаване на служители от ВиК Хасково и назначаване на нови върви от 2011 г. насам, информираха бивши вече служители на водното дружество. Чистката,  която шефът на ВиК инж. Петко Стойчев е започнал стигнала до чистачката Катя, която наскоро била също освободена, твърдят запознати. По думите им повечето от останалите на улицата служители водят дела за възстановяване на работа. Има случаи при които уволнени са възстановени на работа от съда, но после пак са уволнявани. Според жалващите се шефът на ВиК Хасково, който е от Димитровград омахва служители на дружеството и на тяхно място назначава нови, предимно от Димитровград.

„Стефан Димитров: Търсим Калинки. Иво Димов: Нямаме Калинки в общината“ – тема от първа страница на „Новинар юг“.  На пресконференция вчера в навечерието на сесията в четвъртък шефът на ОбС Стефан Димитров поиска пред медиите дипломите на кмета, замовете му и тази на секретаря на общината. Той заяви, че вече е изпратил писмо до градоначалника Иво Димов, в което го моли да му предостави въпросните кетапи. Искането е във връзка с приемането на новата структура и обща численост на общинската администрация на предстоящото заседание на местния парламент. Иво Димов определи като абсурдно искането на Стефан Димитров. „Няма никакво законово основание, което да ме задължи да показвам дипломата си и тези на моя екип на председателя на общинския съвет. Ако той намери такова, аз съм готов да представя документите. Екипът ми обаче е съставен само от висшисти, за разлика от някои в предния мандат

„32,4 евро за дка нива, превърната в пасище“ – пише над челото си „Хасковска Марица“. На 32,4 евро на декар възлиза субсидията за превръщането на обработваеми земи в пасища и последващото им поддържане в региони с високобиологично разнообразие. Парите са от мярка 214 „Агроекологични плащания“ от Програмата за развитие на селските райони за периода 2007 – 2013г. Към нея има голям интерес, и експерти от Българското дружество за защита на птиците провеждат срещи със земеделски стопани, чиито земи попадат в Натура 2000 , за да обясняват възможностите за компенсиране и за опазване на редките видове в Източните Родопи.

„Прокурори: Стената на „Иваново“ се е скъсала на здраво място“ – информира на първа страница „Новинар юг“.  Възможно е природно бедствие, а не човешка грешка да е предизвикало скъсването на стената на язовир „Иваново“ на 6 февруари и заливането на Бисер. Това сочат наблюденията на екипа от прокурори, които посетиха вчера водоема край едноименното село. Както вече съобщихме, обвинители от Върховната касационна прокуратура и Апелативна прокуратура-Пловдив, окръжни прокурори от Хасково и районни от Харманли нищят случая със скъсаната язовирна стена, която причини смъртта на 9 души.

„Остават 18 незаконни сгради край яз. „Ивайловград“ – пише на втора страница „Хасковска Марица“. 18 незаконни постройки са останали край яз. „Ивайловград“. От общо 118 строежа край язовира, са премахнати 100, сочи отчетът на Дирекцията за национален строителен контрол. Сред съборените сгради в района на яз. „Ивайловград“ са двуетажни, триетажни, едноетажни, един басейн, премахнати са плътни огради, прилежащо застрояване.

„Въдичари събраха 2 000 лв. за зарибяване на „Тракиец“ – дописка от първа страница на ежедневника. Близо 2 000 лв. са събрани от любители риболовци в областния град за зарибяване на яз. „Тракиец“, съобщиха от инициативния комитет. В средата на януари те  стартираха кампания в 8-те ловно-рибарски магазина в Хасково за доброволно набиране на средства за закупуване на зарибителен материал за „Тракиец“.

Любопитно е днес водещото заглавие на „Новинар юг“ – „Осмокласничка дефилира в Париж, Лондон и Ню Йорк“.14-годишната Ивелина Чоева се стяга за почти половингодишен тур по световните модни подиуми. През юни най-успешният хасковски модел заминава за два месеца в Париж. Там Ивелина ще участва в кастинги за ревюта, фотосесии и реклами.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button