Преса

Вестниците на 29.03.2012: Хасково остава без интернет и кабелна

Вестниците в Хасково на 29.03.2012Хасково оставa без интернет и кабелна“ – водещата тема на „Новинар Юг“. Близо 60-70% от висящите кабели на доставчици на интернет и кабелна телевизия принудително ще бъдат премахнати в областния град. Акцията на Дирекцията за национален строителен контрол (ДНСК) върви в цялата страна. Вчера от общината информираха, че незаконни кабели имат фирмите “Близу”, “Булсатком” и “Еском”. В Хасково около 20-25 км са кабелите във въздуха. Точни данни за издадените заповеди в Хасково няма. Няма и коментар от фирмите.

„Баща откри сина си обесен в банята“ – над главата на вестника. Търговецът на автомобили Иван Топчиев бе открит обесен в банята на апартамента си. На ужасяващата гледка се натъкнал пръв в 22.30 часа вечерта бащата на 31-годишния димитровградчанин. Той се обадил в местната пожарна за съдействие, след като Иван 2 дни не отговарял на телефонните му повиквания. При първоначалния оглед не са установени следи от насилствена смърт. Според служители на реда най-вероятно става дума за самоубийство.

„20-километров тръбопровод отива за скрап“, пише вестникът. Десетки километра негодни стоманени тръби за поливане в областта ще бъдат извадени и нарязани за скрап. Те масово се описват и бракуват в цялата страна. С парите от продажбата им ще бъде стабилизирана държавната фирма “Напоителни системи”. От няколко дни машини разкопават 20-километров тръбопровод,  положен в земята през 80-те години, чрез който пълнели язовир “Тракиец” с вода, идваща от Татарево. До минералбанското село тя била тласкана с помпи от Марица. Става въпрос за неколкостотин тона стомана.

„Бивш замобластен става шеф на новата автогара“ – дописка с адрес Димитровград. Господин Георгиев ще бъде директор на новата автогара. Още няма насрочена дата за официалното откриване на модерния терминал. От ръководството на фирмата концесионер очакват потвърждение от Изпълнителна агенция “Автомобилна администрация” за получаване на категоризация.

„Съдът отмени нарастването на глоба по фиш до 500 лв.“ – темата е застъпена и в двата местни вестника. Хасковският административен съд отмени като незаконосъобразно решението на ОбС Хасково, с което при неплащане, глобите с фиш нарастваха от 50 лв. до 500 лв, пише „Хасковска Марица“. Текстът предвижда при наложена глоба с фиш в размер на 50 лв., ако се плати в 14-дневен срок, тя да е наполовина. При неплащането й в посочения срок, размерът на глобата се увеличава с по 50 лв. на всеки 30 календарни дни, но не повече от 500 лв.

„Хасково – център на 100-годишнината от Балканската война“ – водещата тема на вестника. Хасково иска да стане център на честванията на 100-годишнината от Балканската война. С каузата се зае областният управител Ирена Узунова. Освен Хасково, за това право претендират още Благоевград и Стара Загора. Редно е честването да бъде в Хасково, от тук тръгват войските към Одрин, заяви в края на м. г. директорът на Националния исторически музей Божидар Димитров.

„Набират строителни оферти за Бисер до 4 април“. От вчера е отворена поканата към строителните фирми, които искат да участват в изграждането на къщи в с. Бисер. За целта кандидатите трябва да се организират максимално бързо, тъй като офертите ще се приемат до 17 часа, на 4 април 2012 г. в централата на Българския червен кръст, в София. Валидна ще е датата на получаване на документите.

„Земеделската земя в Бисер е годна за обработка“, допълва изданието. Няма заразяване и замърсяване на земеделските земи в село Бисер. Това сочат изследванията на 10- те проби, които специалисти взеха от различни места в землището на населеното място. Стопаните могат без притеснения да обработват земите си и добиват годна продукция.

„Липса на защитници отложи делото срещу подсъдими за лихварство“, пише вестникът. Неявяване на защитници стана причина за отлагане на делото срещу двамата подсъдими за лихварство Никола Милушев и Стоян Апостолов, който е бивш прокурор и понастоящем адвокат. Двамата мъже са обвинени в това, че са извършвали банкови и други сделки, при които има причинени вреди. Те са отпускали кредити, срещу които са изготвяли фиктивни договори за покупко-продажба за заложения срещу сумата имот. Някои от клиентите са били запознати с това, но други от тях са били принудени да ги подписват, предвид факта, че тогава банките трудно отпускаха кредити. Схемите се осъществявали в периода 2000 – 2006 г.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
29.03.2012 8:50 8:50

Нито Хасково, нито някой друг град ще остане без интернет и телевизия. Има достатъчно фирми, които могат да доставят услугите – БТК има законна мрежа навсякъде, има и мобилни решения, а сателитни оператори – бол. Така че фирмите, които не са успели да се узаконят, те да му мислят. За клиентите решения има.

Back to top button