Преса

Вестниците на 03.04.2012 г.: Здравният министър открива Физиотерапията, Яйцата паднаха до 27 ст.

Пресата на 03.04.2012 г.„Маратон на четенето – 2% не финишират“ – с тази тъжна статистика открива броя си „Новинар юг“. С маратон по четене вчера на доста места в региона отбелязаха Международния ден на детската книга. На обяд в читалище “Заря“ бяха връчени награди на второкласниците от ОУ “Св. Иван Рилски“ за съчинение и рисунка. Призьорите получиха грамота, детска книжка и диск с филма “Том Сойер“.  В Димитровград секретарят на общината Венета Стоименова и общинската съветничка Катя Панева четоха приказки на първолаци от СОУ “Любен Каравелов“. На фона на кампанийното голямо четене 4781 жители на областта – около 2%, са неграмотни, сочат данните от националното преброяване през 2011 година.

„Скандал разтресе Тракийското дружество в Свиленград“ – водещата статия на „Хасковска Марица“. Петима от общо деветимата членове на Управителния съвет на Тракийското дружество в Свиленград хвърлиха оставки. Анка Атанасова, Елена Митева, Клара Методиева, Кичка Славова и Пенка Чапкънова, са депозирали колективно заявление пред председателката Василка Вангелова, в която са изтъкнали общи и лични мотиви за напускането на ръководния орган. Копие е изпратено и до председателя на Съюза на Тракийските дружества в България – Красимир Премянов. Нямаме информация как и за какво точно са изразходвани средствата на дружеството, хората се съмняват за злоупотреби, и затова настояваме за финансова ревизия, коментираха напусналите.

„Здравният министър открива Физиотерапията“ – тема от първа страница. Министърът на здравеопазването – Десислава Атанасова ще бъде днес на работно посещение в област Хасково. Първата спирка от визитата й ще бъде в Бисер, където започва извънредна имунизационна кампания срещу Хепатит А. В ранния следобед, министър Атанасова ще открие реновираното Отделение по физиотерапия и рехабилитация към МБАЛ-Хасково.

„Пролетно чистим Хасково на 6 и 7 април“
– информира изданието. Пролетно почистване на областния град организира на 6 и 7 април община Хасково. От там приканват гражданите и фирмите да се включат в освежаването на Хасково, като сами изберат мястото където ще почистват в идните петък и събота.

Дни преди Великден „Яйцата паднаха до 27 стотинки“ – пише „Новинар юг“. Няколко хранителни магазина в областния град обявиха вчера промоционални цени по 28 ст. Други веднага побързаха да отговорят на конкуренцията и свалиха яйцето до 27 ст.  “Цената започна да пада, защото птицекомбинатите ги надуха нереално преди време“, коментира вчера търговец на яйца до зеленчуковия пазар в Хасково.

В друга дописка ежедневникът информира и за цената на агнешкото – „14 лв. кило агнешко за Великден“. Между 13.50 и 14 лева за килограм трябва да се бръкне всеки, които иска да има агнешко на великденската си трапеза, установи новинарска проверка. Търговци обещаха, че цената няма да се вдига за празника. Според купувачи обаче и сега е много скъпо.  “Нямам обяснение за цената, лани бе същата. Всичко зависи от чобаните – живото тегло е по 6 лв.“, каза пред новинар Халим Хасан, собственик на месарски магазин. Според него засега търсенето е много слабо. Раздвижване на пазара очаква от началото на следващата седмица.

Дни преди Великден от Агенцията по храните погват търговците. През миналата седмица те са извършили 102 проверки. „11 нарушители излови Агенцията по храните за седмица“ – обобщава „Хасковска Марица“. 11 акта са съставени на собственици на обекти от Агенцията по безопасност на храните. Нарушителите са установени на територията на Хасковска област само през изминалата седмица. Издадени са 8 предписания на търговци за подобряване на сградния фонд и хигиенното състояние.

„Търсят просрочени 2 млн. лева с нов данъчен шеф“ – под това заглавие „Новинар юг“ пише за намерението на новият шеф на “Общински приходи“ в Димитровград Георги Стайков. Той бе назначен вчера на този пост. Стайков идва от офиса на НАП в Хасково, където е бил инспектор в отдел “Приходи“.  Новият директор на общинското данъчно е димитровградчанин, на 56 г., като 20 от тях работи в приходната агенция. Кметът Иво Димов съобщил, че назначението е без конкурс, защото законът позволява преминаването в системата от държавна на общинска служба.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button