Преса

Вестниците на 04.04.2012: Тракиец остава без охрана. Битка за чинове при първолаците

Вестниците в Хасково на 04.04.2012„Яз. „Тракиец“ остава без охрана, МЗХ не плаща“ – водещата тема на „Хасковска Марица“. Най-голямото водохранилище в хасковски регион яз. „Тракиец“ е на път да остане без охрана от началото на май. Четиримата пазачи напускат вкупом заради неизплатени заплати от близо година. Охранителите са служители на агенция за сигурност, която има договор с Министерството на земеделието и храните. Според единия пазач министерството не било превело пари на „Напоителни системи“, а те – на фирмата. Имал да получава около 2 700 лева. Проблемите със средствата започнали от април 2011 г., когато Изпълнителната агенция „Хидромелиорации“ бе закрита.

„Областната и кмета пред Темида за будка“ – друго заглавие от първа страница. Областният управител Ирена Узунова и кметът на Хасково Георги Иванов заформиха нов съдебен спор. Този път поводът е павилион за охрана на паркинга до Областна администрация. Узунова поискала писмено от общината да удължи срока на разрешителното за поставяне на кабинката, но получила отказ.

„Гърци вдигат оборотите в Ивайловград“ – за разлика от Хасково, където търговията бележи небивал застой и всеки ден затваря поне един магазин, в Ивайловград се откриват нови обекти. Отвориха врати няколко нови магазина за хранителни стоки и месо, откри се един за цветя, както за строителни материали и авточасти. Започна и строителството на казино, има заявен интерес и за строителство на бензиностанция. Този подем на сектора се дължи на гърците, които пазаруват тук. Те въпреки че са в криза, купуват всичко – от зеленчуци до строителни материали и бяла техника, пълнят и заведенията, разказват търговците.

„Просяк с борч към хазната застава пред съда за кражби“ – хасковският окръжен съд потвърди мярката за неотклонение „задържане под стража“ на обвинения в кражби Митко Митев от Димитровград. Името на Митко нашумя, след като се оказа, че има фирма с огромни дългове към държавната хазна, а той се препитава от просия и дребни кражби. Именно заради кражбите той застана пред съда. Митев е собственик на „Ботев и сие“ ООД, коeто към края на ноември м.г. бе в позорния списък с длъжниците към държавната хазна с натрупан дълг от 61 490 лв.

„Битка за чинове при първолаците“ – водещото заглавие на „Новинар Юг“. Родителите на първолаците трябва едва ли не да карат безсънни нощи в опит да запишат децата си в някои от тукашните училища. Вчера Красимир Иванов поискал да запише сина си в СОУ „Васил Левски“. Той обаче останал изненадан, след като разбрал, че местата са почти изчерпани. Записването за първи клас във всяко училище започва по различно време. Обикновено приемането на молбите тръгва през април. Но това е нещо, което всяко ръководство решава индивидуално, обясниха директори. Вариантите пред родителите на първолаци в Хасково вече са „Смирненски“, „Св. Климент Охридски“, „Паисий Хилендарски“, „Шандор Петьофи“, „Св. Иван Рилски“.  Оказва се, че само няколко дни, след като стартирала кампанията, местата са на привършване.

„Първанов превзема Хасковско откъм Свиленград“ – над главата на вестника. Георги Първанов, който е основен претендент за лидерския пост в БСП, пристига днес в Свиленград. Преди това той ще посети Харманли. Визитата му не включва областния център. В граничния град се предвижда да проведе среща със соцактива. Там Първанов ще опита да обедени структурите на партията, за да получи широка подкрепа през май, когато ще бъде директният сблъсък за лидерското място със сегашния председател на столетницата Сергей Станишев.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Дърт КОЗЕЛ
Дърт КОЗЕЛ
04.04.2012 9:04 9:04

Атанасов,Атанасов ко ши праиш ся?От н-к КАТ да станиш шеф на охранителна фирма е пълна пародия,какво разбираш от охрана?Ама гепането на парички от заплатите на охранителите е сладко нещо нали.Навремето Ив.Петров те ритна от КАТ ама не само това,трябваше да те съдят заради тая ДУПКА,щтото човек си отиде там ахъъъ.

Back to top button