Преса

Вестниците на 05.04.2012 г.: Хасково с 36 нови клинични пътеки, Съдът върна Йордан Атанасов

Преса„Хасково с 36, Димитровград – само с 2 нови клинични пътеки“ – с това заглавие открива броя си днес „Новинар юг“.  Със 74 нови клинични пътеки са 10 болници в областта. Така лечебните заведения в региона осигуряват на пациентите стационарно лечение по общо 514 пътеки. Причината за промяната е разкриване на нови структури и повишаване на нива на компетентност в част от болниците. По още 36 клинични пътеки ще работи през 2012-а областната болница срещу само 2 нови в МБАЛ “Света Екатерина“ в Димитровград, сочат данните на Районната здравноосигурителна каса (РЗОК). Болниците в Харманли и Свиленград са с по 4 нови клинични пътеки. С най-много е МБАЛ “Хасково“ – 201. Димитровградската болница обслужва пациентите си по 87.

„Булдозери захапват параклиса „Св. Трифон“ – водещата тема на „Хасковска Марица“. Булдозери захапват параклиса „Св. Трифон“ на Кенана. От няколко дни тежките машини подготвят терена около някогашния православен храм за предстоящите строителни дейности. С възстановяването на поруганата по времето на социализма християнска светиня се ангажира Гражданско сдружение „Св. Трифон – Кенана“. То е създадено през 2008 г. Сред учредителите му са д-р Велислава Джонева, адвокат Таня Захариева, строителният инженер Венета Вълканова, геодезистите Драгомир Енев и Красимир Трайков, бившият шеф на ВиК – Хасково Атанас Бързев и архитект Слави Славов.

„ВиК-Хасково кърпи след 50 аварии с 30 т асфалт“ – дописка от първа страница на „Новинар юг“.  ВиК започна кампания по асфалтирането на 50 аварии с площ 300 квадратни метра, която ще продължи до 10 април. В хода на работата ще бъдат вложени 30 тона асфалтова смес. Вчера екипът по асфалтирането работеше на улица “Хан Аспарух“ в квартал “Ручока“. От ВиК са амбицирани да запушат дупките от авариите най-късно до края на седмицата.

„Съдът върна и Йордан Атанасов в Земеделието“ – под това заглавие „ХМ“ пише за решението на хасковският административен съд, който  върна на работа уволнения през октомври м.г. Йордан Атанасов, дългогодишен шеф на общинската служба „Земеделие“. Атанасов. Той бе поредният омахан от директора на ОД „Земеделие“ Дора Ангелова и възстановен със съдебно решение. Определението на съда може да се обжалва пред ВАС.

Двата хасковски вестника пишат за мелето в ромската махала на Хасково. „Баща на млада булка прати зет в болница“ и „Тъст коли свата си на “Картечар“ – това са заглавията в двата хасковски ежедневника. 40-годишният Симеон Узунов бе наръган с нож в дома си на ул. „Ястреб“ в ромската махала на Хасково и е с опасност за живота. Мелето станало във вторник около 20 ч., заради млада булка. Цялата фамилия на пострадалия – майка му, сина му и сестра му с петте й деца, си били у дома, когато нахълтали общо петима души въоръжени с ножове, вериги и брадви. В мелето са нанесени порезни рани по лявото рамо и главата на жертвата. Най-сериозно е пробождането в гърба на пострадалия. Острието е засегнало белия му дроб. Това нараняване е предизвикало пневмоторакс и временна опасност за живота на 40-годишния Симеон. Екип на хасковската хирургия го оперирал успешно.  От известно време Симеон, който е разведен, живеел с 20-годишната Зейра, дъщеря на единия от нападателите. Бащата не бил съгласен с тяхната връзка.  „Рухнали стени грозят розариуа на Кенана“ – алармира вестникът Каменните стени на някогашния розариум в лесопарк Кенана са рухнали, отломките са засипали част от алеите и градинките. На места градежът е компрометиран и вероятно ще се срути при първия сериозен вятър или дъжд. За това сигнализираха граждани, които често се разхождат в  района. Комплексът за релакс е строен още преди демокрацията.

„Шеф на ОбС плати ремонта на трансдюсер за родилно“ – дописка от „Новинар юг“.  Ремонта на трансдюсер, необходим за работата на ехографа в АГО на МБАЛ “Св. Екатерина“, плати с възнагражденията си в общинския съвет неговият председател Стефан Димитров. Вчера той посети отделението, където е вече ремонтираният за близо 3000 лв. апарат. За поправката е било нужно изпращането му в Германия в сервиз на “Сименс“. Апаратът е единственият подобен в родилното отделение и на практика е незаменим. С ехографа се установяват  различни патологични състояния или физиологични заболявания при бременност. Той дава и първообраза на бъдещето дете.

„Наградиха отец Антоний с орден“
– информира „Хасковска Марица“. Отец Антоний Енев бе награден с орден „Св. Апостол Ерм“ – първа степен. Високото отличие му връчи на свещеническа конференция в понеделник Н. В. Пловдивският митрополит Николай. Признанието за дългогодишния архиерейски наместник на Хасково е по случай неговата 85-годишнина, която той чества през януари. Орденът се връчва на иконом Антоний Енев за значителни заслуги в църковния живот на епархията и ревностна служба към Бога, пише в грамотата.

„Новинар юг“ днес публикува и интервю с треньора на спортен клуб „Слънце“ Иво Конгалов, който казва, че „Комерсиалното убива детските футболни школи“. 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button