Преса

Вестниците на 09.04.2012: Кланица край детска площадка. Раследват смърт в трап

Вестниците в Хасково на 08.04.2012„Кланица край детска площадка в Орфей“ – водещото заглавие на „Новинар Юг“ е за клането на агнета на метри от играещите деца в квартала. Солена глоба чака представилите се като Ася и Ана майка и дъщеря. Ако бъдат санкционирани по Закона за храните, те могат да отнесат парична санкция до 3000 лева. Двете жени се кълняли, че не знаят, че нямат право да колят животни на обществено място. Инспекторите им обясниха, че в двора на къщата може, но не и в парковото пространство между 4 блока и детска площадка. Обитателите на близките блокове обясниха, че всяка година преди християнските и мюсюлманските празници зелената площ до блок 5 се превръща в кланица на открито.

„Несподелена любов пали врата на апартамент“ – подпалвач драсна клечката на апартаментска врата. Има заподозрян и го издирваме, съобщиха вчера от полицията. Инцидентът станал час след полунощ в събота. Жилището се намира на улица „Цар Страшимир“ в областния град. Несподелена любов е довела до палежа – такава е основната версия, по която се работи, казаха близки до разследването. Проверява се и нишката с мотив сплашване заради неплатени наеми за квартира, допълниха служители на реда.

„Бисерчани изнервени заради помощите“ – продължава сагата в селото. Жителите на Бисер са на път да се хванат гуша за гуша заради помощите, които се раздават. В харманлийското село, останало под вода на 6 февруари, всеки вече е срещу всеки. Изнервената ситуация е заради разлепен списък от 149 имена на входа на читалището. Едни твърдят, че не са получили нищо, други казват, че помощите не се раздават справедливо. И всеки смята, че е прав.

„Разследват смърт в трап на Напоителни системи“ – над главата и на двата вестника днес. Полицията разследва смъртта на 51-годишня Деньо Петров, който издъхна след падане в 2-метров трап, издълбан по поръчка на „Напоителни системи“ край минералбанското село Татарево. „Не е удобно да коментирам сега, днес е Цветница и съм на имен ден на балдъзата ми“, казал Филип Шукаров – управител на клона на „Напоителни системи“, пише „Новинар Юг“. Междувременно се породиха противоречия по повод дали мъжът е бил работник във фирмата- изпълнител. Най-вероятно се касае за трудова злополука, ще бъде сезирана и Инспекцията по труда, хише „Хасковска Марица“.

„Бензиностанция разбуни обществеността в Ивайловград“ – така открива броя си вестникът. Нова бензиностанция с минимаркет, детски кът и газстанция иска да построи край Ивайловград свиленградският бизнесмен Коста Паришев. Инвестицията е за около 800 000 лв. По време на строителството и след това ще бъдат открити нови 15-20 работни места. Бензиностанцията се предвижда да бъде изградена в края на с. Славеево, край пътя, в близост до ГКПП Ивайловград – Кипринос. Вече повече от месец няма движение по въпроса за издаване на разрешение за строеж, процедура. Установени са процесуални нарушения в документацията. Когато те бъдат отстранени, няма да има проблем. Не бих спряла инвестиции, те са добре дошли в общината, коментира кметът на Ивайловград Диана Овчарова. Тя каза още, че й е представена подписка от 69 бизнесмени срещу изграждането на бензиностанцията.

„Скандали разтресоха конференция на БСП в Симеоновград“ – тема от втора страница. Новият шеф на структурата е Павел Полихронов. Преди да бъде избран, председателят на Общинския съвет Антон Петров, уязвил другия кандидат за поста Никола Георгиев като извадил документ, доказващ, че младият Георгиев нямал необходимия едногодишен стаж в БСП, за да се кандидатира за лидер.

„7 г. решетки за рецидивиста Теньо Лудия“, пише вестникът на трета страница. Тричленен състав на Хасковския окръжен съд с председател призна за виновен 29-годишния мъж, че на 3 май м. г. е отвлякъл и изнасилил млада жена от Димитровград.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
09.04.2012 13:33 13:33

Бай Коста изяж ги с парцалите ти гърчоля.69 бизнесмени че от къде толкова в това село бре?Бизнесмени,гладни въшкиии…

Back to top button