Преса

Вестниците на 10.04.2012 г.: И Европът се споразумя с общината, Вандали вилнеят из „Злато поле“

Пресата на 10.04.2012 г.Вчерашното споразумение между община Хасково и фирма „Европът“ е намерило място на страниците на двата местни вестника. Темата е водеща за „Новинар юг. „И „Европът“ се споразумя с общината“, пише изданието и припомня, че преди дни това стори фирма „Марчела 90″ на местния парламентарист Златко Марчев.  „Европът 2005″ ООД, което запорира сметките на общината, се отказа от делото. Това стана ясно вчера в окръжния съд, когато бе насрочено поредното заседание по казуса.  В залата се яви управителят на „Европът 2005″ Александър Паскалев и лично заяви, че се отказва от процеса и иска да се прекрати производството. Съдия Жулиета Серафимова пък обяви, че по факса е постъпила молба, от която става ясно, че страните в спора искат да се споразумеят. От фирмата поискаха да им бъде върната половината от внесената сума за държавна такса. От общината – да бъде премахнато наложеното обезпечение – възбрана на недвижими имоти.

„Вандали вилнеят из „Злато поле“ – с това заглавие открива броя си „Хасковска Марица“. Над 350 фиданки и резници в защитената местност „Злато поле“са били целенасочено счупени. Вандалите са се потрудили да обиколят цялата местност и да кършат по възможност на две места всяка фиданка. Поразени са дори и 3-метровите дръвчета, за които бяха полагани грижи две години. Въпреки че някои от тях могат да се възстановят, ще трябва да бъдат изрязани до мястото на пречупване и вероятно съвсем скоро ще бъдат засенчени и задушени от високите бурени. За това алармираха от община Димитровград и Зелени Балкани, които изпълняват общ проект в защитената местност.

„Поискаха Биг брадър за димитровградския автопазар“ – тема от първа страница на „Новинар юг“.  Да се монтират камери за видеонаблюдение на неделния пазар. Предложението най-вероятно ще бъде гласувано на предстоящата сесия на ОбС. Става въпрос за въвеждането на Биг брадър в района на автопазара. Целта е да се следи изкъсо колите, които влизат и напускат едно от най-големите тържища за автомобили в страната. За да проучат възможностите за внедряването на видеонаблюдението, пазара посетиха половин дузина общински съветници. Те бяха водени от Петя Тошкова (Коалиция „ДА за Димитровград!“), председател на комисията по търговия, общински пазари и тържища към ОбС. Те направиха оглед, като в разговори с търговци се допитаха и до тяхното мнение.

„Наказаха „М-Тел“ 60 бона по жалба на хасковлия“, пише над челото си ежедневникът.  Комисията по регулиране на съобщенията (КРС) наложи глоба от 60 000 лв. на „М-Тел“, а мобилният оператор подаде жалба в районния съд с настояване да се отмени санкцията. Хасковлията Георги Димитров искал да се откаже от услугите на „М-Тел“ и решил да се прехвърли към „Виваком“, като целта му била да си запази номера. На 15 август 2010 г. от първия мобилен оператор съобщили, че отказват преносимост на заявения номер. Според КРС нямало основание за отказ. От там съставили акт на „М-Тел“, според наказателното постановление глобата била в размер на 60 000 лв.

„Морски курорти търсят сезонни работници“, информира вестникът.  С наближаване на летния сезон се увеличават свободните работни места, обявени в бюрата по труда в региона. Значителна част от тях обаче са за работници за летните курорти – Златни пясъци, Китен, Приморско. Хасковска фирма набира за комплекс в Златни пясъци рехабилитатори и кинезитерапевти, както и маникюристи, педикюристи и фризьори. Готвачи, помощник готвачи и сервитьори, както и различни работници в хотели, също имат шанс да намерят работа по Черноморието. Половината от обявените в димитровградското бюро по труда вакантни позиции са за временна работа по морето.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button