Преса

Вестниците на 11.04.2012: Великден спря паяците. Блок на тъмно 4 дни заради късо

Вестниците в Хасково на 11.04.2012„Великден спря паяците“ – водещата тема на „Новинар Юг“. Вдигането на неправилно паркирани автомобили с паяци бе отложено от великденските празници. От вчера трябваше да бъде възстановена дейността на репатриращите автомобили. От общината обаче са взели решение да не вгорчават живота на хасковлии по време на Страстната седмица. Така четирите паяка ще плъзнат из областния град най-вероятно след почивните дни – от идния вторник.

„Кърпят 15 декара дупки по пътищата в региона“ – 14 650 кв. м дупки по републиканските пътища в региона ще бъдат закърпени до края на май. Разрушаването на настилката е причинено от тежката зима и от наводненията. Работи се на всички участъци. По план е започнато от първокласните и второкласните пътища. По всяка вероятност в хода на закърпването ще се появят нови отсечки, които също ще бъдат обхванати.

„Съдът пита Цанков има ли пълномощно от Цветанов“ – МВР да отговори дали вътрешният министър е упълномощил началника на Охранителна полиция-Хасково Ангел Цанков да издава наказателни постановления, разпореди съдът вчера. Това стана по време на процеса, иницииран от кмета на Хасково Георги Иванов. С делото той жали акта, който му бе съставен преди месеци за това, че е отказал да се яви в полицията за криминална регистрация. В съда станало ясно, че окръжната и апелативната прокуратура са отказали да водят дело срещу кмета за това, че не се е явил в полицията.

„Оправдаха ортак на Искендер за присвояване на 469 000 лв.“. Окръжният съд оправда Мюмюн Ахмед по дело за присвояване в особено големи размери на пари и чужди движими вещи от „ММ Тобако“ ООД. Сумата е 469 715.37 лв. Управител на фирмата е Гюлшен Искендер – съпругата на кмета на Минерални бани и бивш общински лидер на ДПС в Хасково Мюмюн Искендер.

„Блок на тъмно 4 дни заради късо съединение“ – водещата тема на „Хасковска Марица“. Обитателите на единия от входовете на жилищен блок 28 на бул. „Васил Левски“ в Хасково са на тъмно, след като в петък възникнал пожар в централното електрическо табло. Собствениците на голяма част от апартаментите живеят в чужбина, има и общински апартаменти. Веднага след инцидента хората сигнализирали в EVN за проблема. От там им отговорили, че ел. таблото е на дружеството, но кабелите, които влизали в него били на собствениците на сградата, а пожарът тръгнал именно от тях. Поради тази причина собствениците трябвало да отстранят повредата за собствена сметка, като извикат частна фирма. А това щяло да коства около 2 000 лв. Хората обаче заявили, че няма кой да плати за отстраняване на повредата и според тях това трябвало да направи EVN.

„Носят в къщи пръст от гробове в саксии“, пише вестникът. Жени от няколко квартала решили да си донесът вкъщи пръст от гробовете на своите близки. Причината за това били далечните разстояния от кварталите Каменни, Овчарски, Младежки хълм, Хисаря и Македонски до централните гробища. Хората настоявали за разширение на Македонския гробищен парк. Трябва да минаваме по 10 км, за да почетем паметта на починалите си роднини, а повечето от нас са възрастни хора и това разстояние е непосилно за нас, казва пред репортер пенсионерка. Освен това таксата от 1 лев за вход с кола на Централните гробища също била висока. За да спестят и ходенето, и парите, на жените им хрумнало да вземат пръст от гробовете на близките си, за да могат да им палят свещ и да ги преливат в дома си.

„Искат по-малко затвор за Теньо Лудия“ – дописка от трета страница. Защитата на Теньо Стоилов, по прякор Лудия, ще обжалват наложената му присъда от 7 г. лишаване от свобода. Рецидивистът бе признат за виновен в отвличане и изнасилване на 27-годишна жена от Димитровград. Според защитата на 29-годишен хасковлия, наложеното му наказание е преувеличено.

„Непочистена река наводнява Славяново“ – информацията е от изнесена приемна на общинските съветници на ГЕРБ в Харманли. Славяново също преживя наводнение месец преди да се скъса стената на язовира в с. Иваново. Причина за бедствието там е непочистената река и липсата на диги. До днес решение на този неотложен проблем все още няма. Хората се оплакали и от липсата на канализация и контейнери за смет, от мръсотията, от обезлесяването на горите им и разбити пътища.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button