Преса

Вестниците на 12.04.2012: Инспектори заобикалят „Република“, Мръвка и яйца по заявка в магазините

Пресата на 12.04.2012 г.„Инспектори заобикалят „Република“ – с това заглавие открива броя си днес „Новинар юг”. Инспекторите от Областната дирекция по безопасност на храните (ОДБХ) не могат да спрат търговците на месо на открито в ромския квартал „Република“. Неколкократно екипът ни засича окачени на ченгели бутове на ул. „Нешо Брайков“, където е разположено кварталното тържище. Целогодишно мургави търговци предлагат месото и никой не ги притеснява.  Инспекторите са вдигнали ръце от тях. Страхуват се да проверяват в квартала без полиция.

„Мръвка и яйца по заявка в магазините” – водещата тема в „Хасковска Марица”. Сериозен отлив в покупката на яйца и агнешко месо спрямо миналогодишния Великден отчитат търговците в областния град. Хората купуват най-много по една кора яйца, рядкост са тези, които си позволяват повече, каза търговка от зеленчуковия пазар вчера. Много често клиенти взимали по двайсетина яйца, колкото да спазят традицията за Великден и да подарят на внуци и деца. В някои магазини се продават и агнешки, плешки само по заявка.

„Бисерчанин губи къща в потопа, банка му иска новата”, пише над челото си вестникът. След като загуби дома си в бедствието заради банкова ипотека, 40-годишният бисерчанин Илиян Тодоров е на път да остане и без къщата, която държавата ще му построи. През 2007 година той залага дома си, за да тегли банков кредит от 102 000 евро. С парите планира да погаси стари задължения и да стабилизира бизнеса си с животни.  До ипотеката на жилището се стига, след като Тодоров вече е заложил активите на фирмата си, земи, стопански постройки и самите животни. На 27 юни миналата година фирмата е обявена в несъстоятелност. Цялото му имущество трябва да бъде разпродадено в полза на кредитора. В това число попада и семейната къща край реката в харманлийското село Бисер. Тя е ипотекирана, въпреки че е единствен дом за Илиян, съпругата му Катя, майка му и двете му дъщери.

„Селяни викат полиция да залови полтъргайст” – дописка от страниците на „Новинар юг”. След психозата за извънземното от харманлийския квартал Маламар дере такава обхвана и жителите на димитровградското село. Куручешменци дори повикаха през телефон 112 полиция, за да залови полтъргайст. Селяни твърдели, че нощем чуват странни шумове по покривите си, някой им чупил керемидите и им се привиждала сянка на дух.

За мелето на гарата в Свиленград пишат и двата хасковски ежедневника. Над 20 местни полицаи бяха вдигнати по тревога, за да усмиряват меле между местните родове Христови и Ангелови. Арестувани са шестима, сред които и 2 жени, общо 16 са отведени в свиленградското районно за нарушаване на обществения ред.  Военните действия в квартал „Гарата“ започнали в 18.30 часа. Участниците в боя се млатили взаимно с бутилки, камъни, тухли, тояги и други подръчни средства. Изпочупени са стъкла на къщите на Христови и Ангелови. Няма тежко ранени. 63-годишен размахал газов пищов в едната ръка и шише в другата, с което напръскал в лицето 21-годишен опонент. Впоследствие се оказало, че течността е вода, а оръжието е иззето.

„Хасковска Марица” и „Новинар юг” пишат и за хасковлията, който осъди общината заради дупка на пътя. Районният съд постанови община Хасково да изплати 402 лева за щетите по  автомобила на гражданин, който пропаднал с колата си в дупка. Инцидентът станал през октомври миналата година на булевард „Васил Левски“.  Колата пропаднала в неохраняема шахта. Щетите били за 402,10 лв. Хасковлията предявил иск за 800 лева неимуществени вреди, изразяващи се в стрес, уплаха и напрежение. Според магистратите обаче няма доказателства за душевни страдания в необичаен обем. Община Хасково трябва да плати още и разходите по делото, които са изчислени на 83 лв. Съдебният акт може да се обжалва пред окръжните правораздаватели.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button