Преса

Вестниците на 13.04.2012: Бисер налага законови промени. В „Република“ продават месо и след глоба

Вестниците в Хасково на 13.04.2012„Дарител: Бисер, цяла България мисли за вас“ – водещата тема на „Хасковска Марица“. Семейство Мария и Иван Стоянови, заедно с 81-годишната баба Мара, майка на мъжа, влязоха вчера в новия си дом. Старата им къща е една от разрушените в потопа на 6 февруари. Вчера новодомците посрещаха гости в малкото, но ново и качествено изпълнено жилище. Него те получиха благодарение на старозагорска фирма. Цяла България мисли за вас, изтрийте сълзите. Така бизнесменът Шоселов се обърна към новодомците.

„Заради Бисер кметът Лисков иска промяна в два закона“ – водещото заглавие на „Новинар Юг“. Кметът на община Харманли Михаил Лисков поиска промяна в 2 закона заради бедствието в Бисер. Той предлага да се промени Законът за устройство на територията, защото в него не се предвиждат процедури за извънредни или бедствени ситуации. Настоява и за корекция в Закона за обществените поръчки. Това стана стана ясно вчера, когато частници изпревариха държавата със строежа на къщите в наводненото село.

„Осман с бутовете: Глобете ме 10 000 лв., утре пак ще продавам“ – тема с продължение във вестника. Акт на стойност между 1500 и 3000 лв. ще бъде наложен на Осман Ахмед, който продава месо на открито на улица “Ястреб” в квартал “Република”. След публикация, че инспекторите от Областната дирекция по безопасност на храните (ОДБХ) ги е страх да проверяват в махалата без полиция, двама от тях се престрашиха да го сторят, придружени от органите на реда. Ахмед е познат на ОДБХ, защото има вече 3 акта, които не е платил. “Ето ми личната карта, пишете, глобете ме и 10 000 лв., няма проблем”, заяви търговецът и си подаде документа за самоличност. По-късно журналистите попитали директора на ОДБХ защо не е конфискувано месото.  Минути след телефонния разговор с д-р Вълчанов в редакцията позвънил участвалият в проверката в “Република” д-р Истилиян Костов. “Какво сте говорили с началството горе – набиха ни канчетата направо?! Ако се случи следващ път да сме заедно на проверка, ще те изритам като коте. И вие като други журналисти сте лайняри”, изригнал инспекторът и прекъснал връзката.

„С по 4700 лв. глоба гърмят 25 крадци на вода“, пише „Хасковска Марица“. 25 кражби на вода за близо седмица разкриха контролните екипи на ВиК Хасково на територията на областта. Само вчера в Свиленград са разкрити 4 незаконни връзки преди водомерите. Проверяващите се натъкнали на случаи, при които от незаконните връзки нощно време тарикати пълнели кладенците в дворовете си с питейна вода. През деня поливали насажденията в градините си от кладенеца и така се опитвали да заблудят инспектиращите. Глобата за всеки нарушител е 4700 лв. Няма да намаля и стотинка от предвидената санкция на никого, независимо кой е и какъв е, категоричен бе директорът на ВиК Хасково.

„Подсъдим не се яви на дело, бил в затвора“. За отвличане и изнасилване пред Темида вчера трябваше да застане 41-годишният рецидивист Илия Митев от Симеоновград. Изпратена му била призовка на домашния адрес, но документът е върнат с мотива, че мъжът вече не живее на посочения адрес. Една от свидетелките заяви, че той е бил тикнат в затвора, в Стара Загора, на 23 март т. г. и впоследствие е преместен в затворническото общежитие в Черна гора. Там той излежавал 2-годишна присъда за кражба на метален проводник, която му е определена от районен съд Харманли.

„Четири ракети „долитат“ от Граф Игнатиево в Узунджово“ – четири ракети ще бъдат монтирани в скоро време под самолета МиГ – 21, в Мемориалния комплекс „Нашето летище Узунджово“. Разрешението вече е дадено от Министерството на отбраната. Заедно с тях, от авиобазата в Граф Игнатиево, ще предоставят и локатор, дълъг 10 м и висок 3 м.

„Новият архиерейски наместник 12 г. шие ватенки“ – в края на март стана ясно, че протойерей Георги Тодев от димитровградския храм “Свети Димитър” ще е новият архиерейски наместник на Хасковска и Кърджалийска област. Той сменя 85-годишния отец Антоний Енев, който подаде молба за освобождаване от поста, заеман от него четвърт век. Георги Тодев е роден през 1955-а в Ябълково, Димитровградско. По това време там, както и в доста други села, работи родилен дом. Георги няма братя и сестри, майка му умира рано, когато той е на 23 г. Баща му е свещеник в Михайлово, Старозагорско. Още за архиерейският наместник – във вестник „Новинар Юг“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

10 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Стйко,търговец от региона
Стйко,търговец от региона
13.04.2012 3:31 3:31

Толкова е нагъл този д-р Костов,че нямам просто думи. Непрекъснато е на проверки с една раничка на гърба. То раничка,раничка но като е разтегне става цял чувал. Няма наяждане.Каквото види иска.Непрекъснато ни тормози да ремонтира санитарните ни програми.Били вече остаряли и срещу 89-100 лв щул да ги актуализира.Той да си така разправя.Бута и на началниците си.Уж му се карат , а само него пращат на проверки.Голям циганин е .За всичко прави пазарлъци. Ама така е .С корумпирани началници,корумпирани служители.Само ние,търговците дето си теглим . региона.

Магазинер
Магазинер
15.04.2012 3:46 3:46

IP,1итателю,де да бяха толкова прости нещата.Гарван ,гарвана око не вади.Тях я ги уволнят ,я не .Но нас , този арогантен инспектор от сега още ни се кани.Това значи че ще ни съсипят бизнеса и да останем и без малкото средства които изкарваме.Какво ме грее дали ще го уволнят този или не.Нали колегите му са същите, само дето не са толкова гладни,взимат само подаръчета.

ГЛАВЕН ИНСПЕКТОР КОСТОВ.
ГЛАВЕН ИНСПЕКТОР КОСТОВ.
13.04.2012 10:22 10:22

Тоя ако го набарам ще му скъсам гъзъ…

Читател
Читател
13.04.2012 9:54 9:54

Каква ревеш и пишеш под различни имена, IP адресът ти е еднакъв. Защо досега не си го записал със скрита камера или друг начин за да го изобличиш. Щяха да уволнят и него и началника му и при теб никой няма да дойде на проверка повече. Сам си си виновен или лъжеш.

Магазинерка
Магазинерка
13.04.2012 7:24 7:24

Аз работя в магазин на една фирма.Други доктори са идвали и сами,и по двама ,но такива работи като д-р Костов няма.Този още като дойде и мисли как да напълни раницата.Ако е с някой друг,след това минаба сам и почва да ми обяснява как ме бил оттъвал от 500,или 1000 лв акт.Напълни торбата и чао.Аз как да обясня на собственика че минал д-р Костов и събрал работи за50 лв.На времето имаше една докторица Борисова,но този е по гладен и от нея.Мислех ме си че като се пенсионира сме се отърва ли, но то отърване от тези паразити няма.

Търговец
Търговец
13.04.2012 7:11 7:11

Абе този д-р ли е,инспектор ли е , и при мен е идвал да ми предлага да му продам в магазина различни видове колбаси, понякога и месо.Дава ли му подаръци други колеги,но му било в повече и за това решил излишното да го продаде.Бил в затруднено материално състояние,жена му безработна,заем изплащал и др.такива врели не кипели.

Произвадител
Произвадител
13.04.2012 6:59 6:59

Искам да остана анонимен,поради съображение от мъст.Този д-р Костов като идва на проверки непрекъснато ни плаши с актове.По цял ден стои и пише по 2-3 листа безсмислени констативни протоколи.Многократно сме го засичали по охранителните камери как пълни рахи1ката с колбаси,но не смеем нищо да му кажем.Друг път иска,но да е повече че пращал и на шефа си.

Соственик на магазин за месо
Соственик на магазин за месо
13.04.2012 6:47 6:47

Осман ни е конк*рент.Какво има така да правиш бизнес.Не плащаш за разрешителни,проекти, практики, хасепги и др.подобни.Купуваш и колиш.Никакви кладнични такси,транспортни разходи,никакви касови апарати и данъци.Как няма да си ни конк*рент.Колкото до актовете му ги пишат само за парлама.Той си им плаща.По цели агнета им дава.За това не му конфискуват месото.Акт се после се къса , но конфискуваното месо сие чиста загуба.Да знаете само какво ни струва регистрацията ни.Сумалъка пари сме дали и на Вълчанов,и на Пламен ,и на незнам кой още за цитираните документации.

Магазинер
Магазинер
13.04.2012 6:32 6:32

То виж ,колко нагло се държи с журналистите.Като мине през мен на проверка за 50-60 лв стока пълни в раничката,че и още място остава.Делял с началника си. То затова се държи така нахално.Че сега прекия му началник Вълчанов стана и директор,още по голяма защита ще има.

Тони
Тони
19.04.2012 15:06 15:06

„Осман с бутовете: Глобете ме 10 000 лв., утре пак ще продавам“ – тема с продължение във вестника. Акт на стойност между 1500 и 3000 лв. ще бъде наложен на Осман Ахмед, който продава месо на открито на улица “Ястреб” в квартал “Република”. След публикация, че инспекторите от Областната дирекция по безопасност на храните (ОДБХ) ги е страх да проверяват в махалата без полиция, двама от тях се престрашиха да го сторят, придружени от органите на реда. Ахмед е познат на ОДБХ, защото има вече 3 акта, които не е платил. “Ето ми личната карта, пишете, глобете ме и 10 000 лв., няма проблем”, заяви търговецът и си подаде документа за самоличност. По-късно журналистите попитали директора на ОДБХ защо не е конфискувано месото. Минути след телефонния разговор с д-р Вълчанов в редакцията позвънил участвалият в проверката в “Република” д-р Истилиян Костов. “Какво сте говорили с началството горе – набиха ни канчетата направо?! Ако се случи следващ път да сме заедно на проверка, ще те изритам като коте. И вие като други журналисти сте лайняри”, изригнал инспекторът и прекъснал връзката.

Back to top button