Преса

Вестниците на 19.04.2012: Общината запорира тютюневи складове. Клъцват кабелите за интернет и ТВ

Вестниците в Хасково на 19.04.2012„Общината запорира имоти на „Хасково Табак“ – водещата тема на „Хасковска Марица“. Община Хасково запорира два големи имота на обявеното в ликвидация „Хасково-Табак“ АД заради натрупани неплатени данъци през годините. От днес за публична продан са извадени бившите тютюневи складове на бул. „България“ №23 и този на ул. „Добруджа“ №1. И двата имота са в широкия център на Хасково, което ги прави изключително атрактивни. Обявената първоначална цена за склада на бул. „България“, до промишления пазар, е 866 730 лв. с включен ДДС. Другият имот на цигарената, обявен за публична продан е с първоначална цена 628 260 лв. с включен ДДС.

„Хлябът поскъпна с 10 стотинки“ – Нарязан „Карина“ се продава вече по 80 ст. за брой, ненарязан струва 75 ст. Типовият е 80 ст. Това са цените на всички производители в региона. Причината за поскъпването те обясняват със скока на цената на пшеницата, която стигна 480 лв. за тон с ДДС. Всъщност, цените на пазара диктува най-големият производител в региона „Хлебозавод Хасково“ АД. Още в началото на април от там обявиха, че са привършили запасите от миналогодишната пшеница и вече зареждат нова на по-високи цени.

„Военни тренират за Кабул в Куба 2“ – Учебни стрелби край вилната зона на „Куба 2“ в Хасково за пореден път изнервиха живеещите в района. Занятия се провеждаха на метри от къщите, пускаха се димки, имаше гърмежи, военни тичаха с автомати покрай къщите. Вилната зона е в регулация, излиза, че е възможно учения да се провеждат в града, недоволстват хората. Според тях армейските занятия край вилната зона са нерегламентирани. Военните нямат право да провеждат учения в този район, защото това е общинска мера и не е отредено за полигон. През есента м.г. също имаше такова учение със стрелби, но след като се разшумя нещата утихнаха. Сега пак започнаха. Вече идваха няколко пъти, разказаха местните. Някои споделиха опасения, че заради гърмежите може да се скъса стената на бликия бараж.

„МС пести 28 млн. лв., няма да строи противошапна ограда“ – Защитната ограда между България и Турция, ограничаваща разпространението на болести по животните няма да се изгражда. Вчера правителството отмени решението си, което предвиждаше изграждането на 181 км защитна мрежа между двете държави. Това става точно година след като бе решено ограда да има, за да не страдат българските животновъди.

„Въдичари на риба в Гръцко, там забрана няма“ – Запалените по риболова ивайловградчани имат алтернатива по време на забраната, която е в сила от 17 т.м. Те отскачат до близките гръцки села Миля, Комара, Кипринос и откриват, че река Арда е по-богата на риба в тази си част. Освен че по принцип няма забрана, в южната ни съседка липсват риболовни билети. Властите глобяват и то сериозно, ако запалиш огън, както и ако правиш лагер на нерегламентирани места, споделят запознати.

„Автомивките удариха джакпота заради кален дъжд“ – Автомивките в областния град едва смогваха да поемат прииждащите автомобили. Причината за наплива от автомобили пред автомивките бе лекият дъжд, примесен с частици пустинен пясък, валял вчера сутринта над Хасково. За десетина минути всички коли бяха оцветени в жълто-кафяви капки, които се открояваха най-много при черните и тъмни автомобили.

„Клъцват паяжините на “Еском” и още 2 до края на 2012-а“ – водеща тема на „Новинар Юг“. Премахването на кабели, висящи по сградите на областния град, ще започне до няколко месеца. Близо 60-70% от висящите кабели на доставчици на интернет и кабелна телевизия принудително ще бъдат премахнати в Хасково. От общината информираха, че незаконни кабели имат фирмите “Близу”, “Булсатком” и “Еском”. В Хасково около 20-25 км са кабелите във въздуха. За цялата страна е предвидено орязването на незаконните жици за телевизия и интернет в градове с над 10 000 жители. Те трябваше да са вкопани под земята по закон още от 2007 г.

„Книжният базар чупи рекорди: 2 за 5 лева“ – Само срещу 5 лева може да се купи томче на руския поет Евгений Евтушенко на книжния базар, който се откри вчера в областния град. От “Персей” даже дават 2 за петарка. Най-известните романи на Достоевски пък се продават за 20 лева. Повечето от търговците правят по 15-20% отстъпка. Така ценителите могат да си купят луксозно издание на “Братя Карамазови” за 17 лева.

„20 фирми напират да строят в Бисер“ – Днес в София ще има работно съвещание на комисията и се очаква ценовите оферти да бъдат отворени. Ако това не стане, се очаква офертите да бъдат отворени със сигурност на 24 май. Ако всичко е както трябва, строителството на нови къщи в пострадалото от наводнението село може да започне в края на месеца.

„Задигнаха сейфа на куриерска фирма“ – Взломаджии задигнаха вчера служебната каса на димитровградската куриерска фирма “ЛЕО Експрес”. В сейфа имало 346 лева, газов пистолет и служебни документи. Обирът бил извършен час и 40 минути след полунощ.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button