Преса

Вестниците на 20.04.2012 г.: Балканстрой вдига първите 10 къщи в Бисер, Искат джамия в Стамболийски

Пресата на 20.04.2012 г.„Балканстрой“ вдига първите 10 къщи в Бисер“ – с тази новина „Новинар юг“ открива броя си днес. Това стана ясно вчера, когато на обществения съвет за управление на финансовите средства по кампанията за подпомагане на пострадалите бяха отворени ценовите оферти на 20-те фирми.  Очаква се строежите да започнат на 6 май – Гергьовден. През септември-октомври първите 10 семейства, които живеят във фургони и при роднини, ще бъдат под собствен покрив, прогнозира областният управител Ирена Узунова. В Бисер ще бъдат вдигнати наново 55 къщи. Средствата за изграждането им са от дарения.

„Мюсюлмани искат джамия в Стамболийски“ – водещата публикация на „Хасковска Марица“. Да бъде учредено безвъзмездно право на строеж на Районно мюфтийство – Хасково, за изграждане на молитвен дом в Стамболийски, ще гласуват общинските съветници на заседанието на ОбС идния петък. Докладната записка е внесена от Мехмед Атаман, председател на групата на ДПС в местния парламент, който се позовава на Закона за вероизповеданията и Закона за общинска собственост. По същество, това е искане за подновяване на процедурата. Такова право е било учредено от ОбС – Хасково, преди 5 години, но срокът е изтекъл, научи репортер. В Стамболийски живеят около 30 семейства, които изповядват ислям.

„Кметът приема дарения до 100 000 лв., по-големите – ОбС“
– още една тема, анонсираща докладна, която ще гласува на предстоящото заседание Общински съвет – Хасково. Предложението е направени дарения на общината в размер до 100 000 лв. могат да бъдат получавани от кмета, а такива над тази сума – от Общински съвет. Предлага се още да бъде създаден публичен регистър на даренията.

За вчерашното заседание по делото „Била“ пишат и двата хасковски вестника.  Усещането за нещо преживяно продължи вчера в съдебната зала по делото “Билла“ срещу кмета на общината Георги Иванов. Дежавюто ще продължи и на 7 юни. Тогава трябва да бъдат изслушани свидетелските показания на Венцислав Чолаков, който е представител на едноименната търговска верига. Той бил редовно призован и вчера с разговор по телефона, но не се яви. Според неофициални данни Чолаков се намирал в Англия. Той вече дава показания по това дело, но пред друг състав на Темида. Хасковският кмет е обвинен в умишлена безстопанственост, която според прокуратурата е причинила загуби за общината на стойност 112 945 лева. Тезата на държавното обвинение е, че тези пари са натрупани като лихва по иск на търговската верига. За следващото заседание по искане на прокуратурата съдът изиска да представи счетоводна и деловодна документация.

Гостуването на лидера на БСП Сергей Станишев в Хасково вчера е намерило място на страниците на двата ежедневника. „Станишев нямал фаворит за шеф на БСП – Хасково“, информира „Хасковска Марица“. Аз няма да кажа кой трябва да бъде избран за председател на общинската структура на БСП – Хасково. Това заяви вчера лидерът на партията Сергей Станишев, по повод предстоящата отчетно-изборна конференция на 22 април, неделя. Така Станишев отказа да назове конкретно за кого от кандидатите за поста на местната структура дава подкрепата си. Според „Новинар юг“

„Новинар юг“ и „Хасковска Марица“ анонсират днешната визита на министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова. Тя ще даде официален старт на рехабилитацията на панорамния път край Димитровград,  Стойността на проекта е 2 706 154 лв. От тях 457 837лв. са от общината.  Пътят е в лошо състояние и ремонтът му се очаква отдавна. Шофьори често казват, че на идване от Стара Загора не е необходимо да се гледат табелите, тъй като по дупките се усеща, че се влиза в община Димитровград.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button