Преса

Вестниците на 24.04.2012: Янки хвърлят авиобомби. Откриват Бежанския център

Вестниците в Хасково на 24.04.2012„Янки хвърлят авиобомби над Корен“ – водещата тема на „Хасковска Марица“. Самолети МиГ и изтребители F-16 порят небето над Хасково тези дни. Полетите са част от най-мащабното съвместно българо-американско учение „Тракийска звезда 2012“ , което се провежда в авиобазата в Граф Игнатиево. За първи път екипажите тренират въздушни боеве по двойки. В маневрите вчера се включиха и румънски МиГ-21, които са по-стари от българските МиГ-29, но са снабдени с по-модерни радари. По сценарий, на полигона „Корен“ край Хасково, янките хвърляха авиобомби, а българи ги охраняваха от румънски атаки.

„Цените на жилищата в Хасково в застой“, пише вестникът на първата си страница. Цените на старите жилища в Хасково са в застой. За първото тримесечие на т.г. кв.м се е търгувал за 840.24 лв., спрямо края на м.г., изменение няма. Това показват данните на Националния статистически институт. Цените са в застой, тъй като реалните сделки са малко. Напоследък се увеличават огледите, което вероятно е знак за раздвижване на пазара. В момента цените на новото, на старото монолитно, и панелно строителство са почти изравнени.

„Кефал се появи в реката след пречиствателната“. Телефонни апарати, плюшени играчки, дрехи, детски велосипеди са само част от разнообразието боклуци в отпадните води на Хасково, които пристигат на входния колектор на пречиствателната станция /ПСОВ/, в края на града. Най-едрите влачени или плаващи отпадъци на входа се задържат от едра решетка, която спира маса изхвърлени в каналната мрежа боклуци от гражданите. Това обяснили служителите на станцията. Най-едрите отпадъци се пресоват, обезводняват и извозват. По начало подобни отпадъци не би трябвало да има в канализационната мрежа на града, в която са вързани и всички тоалетни.

„Сводници бият ученици на пъпа на Хасково“. Двама ученици са пребити зверски с ритници и юмруци от сводници в центъра на Хасково. Инцидентът станал на пешеходния мост до театъра минути преди 22 ч. в четвъртък, миналата седмица. 18-годишният Милен Христов и приятелят му Красимир Димов на 17 г. се прибирали към домовете си. В този момент ги заговорили двама роми, които стоели на парапетите на моста. Единият сводник подвикнал на момчетата „Защо вървите така“, разказа майката на по-голямото момче Галя Христова. Двамата възпитаници на гимназията по дървообработване и строителство останали стъписани от казаното от непознатите за тях мъже. Те неволно запитали „как вървим“ и продължили да вървят по пътя. Двамата мъже, обаче, ги настигнали и ги връхлетели с ритници и юмруци.

„Бежанският център в Пъстрогор отваря на 3 май“ – водещото заглавие на „Новинар Юг“. Транзитният център за бежанци край село Пъстрогор ще бъде открит официално на 3 май. Очаква се лентата да пререже премиерът Бойко Борисов. Преди дни Министерският съвет отпусна 931 687 лева, с които да се осигурят условия за функционирането на центъра. Средствата са за заплати на персонала, издръжка и заплащане услугите на преводачи. Междувременно стана ясно, че възстановената директорка Иванка Дякова е подала доброволно оставка в деня, в който е била назначена отново на поста. Тя ще получи обезщетение и ще остане без правото да сезира съда за неправомерно уволнение. Временно изпълняващ длъжността до провеждането на конкурс е досегашният титуляр Антон Илиев, който зае мястото при първото освобождаване на Дякова.

„4 месеца условно за мъж, насилил вратата на окръжния прокурор“, пише вестникът над главата си. Състав на Районен съд-Стара Загора осъди на 4 месеца затвор с 3 години изпитателен срок и обществено порицание условно хасковлията Петър Желязков Петков. 55-годишният мъж е наказан заради проявено едро хулиганство. Преди близо година той бе арестуван, след като направи опит да разбие вратата на кабинета на окръжния прокурор Иван Ванчев. Първоначално Петков бе изправен пред Темида за дребно хулиганство, но съдът в Хасково върна папките на прокуратурата, защото в хода на делото стана ясно, че действията на мъжа не са дребно хулиганство, а по-тежко провинение, което трябва да бъде преследвано по текстове от Наказателния кодекс. След това обаче делото заминало за Стара Загора, защото подсъдимият е поискал отвод на всички съдии и прокурори в Хасково.

„Огнян и Тарзан трепят елен с незаконно чифте“. Патрулка залови бракониери с 30 кг разфасовано месо от елен и незаконна ловна пушка, съобщиха вчера полицаи. За 24 часа в ареста на хасковското районно преди дни били задържани Огнян Алексиев от с. Голям извор и негов криминално проявен съселянин, по  прякор Тарзан. Двамата наели шофьор, след като Тарзан гръмнал животното с незаконното чифте на Огнян. Полицейски патрул ги спрял случайно в центъра на Стамболово. В багажника ченгетата открили 30 кг неразфасован бут от дивеч. Освен мръвката служителите на реда намерили два еленски рога, които не били от едно и също животно, обясниха запознати със случая. В купето униформените спипали и пушката на Алексиев.

„10 посягат към короната на Мис Димитровград“. 10 красавици ще се конкурират за короната на „Мис Димитровград 2012“. Светското събитие е насрочено за полунощ на 19 май и ще се проведе в тукашната дискотека.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button