Преса

Вестниците на 25.04.2012: Фирма съди общината. Вълка и Титан искат боклука

Вестниците в Хасково на 25.04.2012„Вълка и “Титан” финалисти за боклука на Хасково“ – модещата тема на „Новинар Юг“. Фирма “Грийн партнърс-БКС”, за която се твърди, че е близка до Румен Гайтански-Вълка, е получила 15 точки при първото заседание на комисията по търга за обществената поръчка за боклука на областния град. Това стана ясно вчера, когато в кметството комисията с председател замкметът Недялка Станева проведе второто си заседание. Другият участник в надпреварата – “Титан” АС, е оценен с 11.6 точки.

По темата пише и „Хасковска Марица“, чиято водеща публикация е със заглавие: „Софийска фирма с иск от 10 000 лв. към общината“. Съдебен иск на стойност 10 000 лв. ще заведе срещу община Хасково бизнес дама от столицата. Претенцията е по Закона за отговорността на държавата и общините за вреди, а поводът са съставени незаконосъобразни актове, които наскоро съдът отмени, съобщи Емилия Мулетарова , собственик на „ЕМ- Комплект 33“ ООД. Преди повече от година КОРЗ глоби софийското дружество за нерегламентирано поставяне рекламно информационни елементи. Актовете бяха на стойност 1000 лв., а от дружеството твърдяха, че нямат бизнес в региона, и че нямат общо с рекламни табели на дървета.

„Оправдани за отцеубийство деца търсят възмездие от държавата“ – на трета страница. Интересът на прокуратурата беше да се прикрие истинският извършител на убийството на 51-годишният Радослав Илчев от Хасково, за което бяха обвинени двамата му синове-близнаци – Георги и Йонко. Това заяви адвокат Димо Стоянов, който гостува в предаването в „Насреща с Люба Кулезич“. В студиото бе и единият от братята – Георги Илчев, заедно със съпругата си Петя. Убийството е извършено през 2006 г. След 2 г. в арест, близнаците бяха оправдани, а от тогава водят дело заради нанесени им щети.

„Търсят фирма да реже въздушните мрежи“ – обща тема за двата ежедневника. 62 са влезлите в сила заповеди за премахване на незаконните кабелни мрежи в община Хасково. В момента тече процедурата по избор на фирма, която да извърши премахването. Не е ясно кога точно ще започне рязането, което ще остави града без интернет, телефония и TV. Малка част от кабелите са под земята, каквото е изискването на законите за устройство на територията и за електронните съобщения. Близо 60-70% от висящите кабели на доставчици на интернет и кабелна телевизия принудително ще бъдат премахнати в областния град. От общината информираха преди време, че незаконни кабели имат фирмите “Близу”, “Булсатком” и “Еском”. В Хасково около 20-25 км са кабелите във въздуха.

„170 на опашка за 81 работни места“, пише „Новинар Юг“. 170 безработни се срещнаха вчера с представителите на 12 фирми от преработващата промишленост, мебелното производство, техническата и финансовата сфера и търговията на най-голямата трудова борса за годината. Фирмите предлагаха общо 81 работни места за шивачи, шофьори, шлосери, заварчици, сладкари, търговски работници, мебелисти, икономисти, бармани и сервитьори. Борсата бе организирана от Бюрото по труда.

„Полицай осъди полицията“ – над главата на вестника. Инспектор от димитровградското районно управление спечели дело срещу шефа си. Хасковският административен съд (ХАС) отмени заповед на началника на РУП-Димитровград Ангел Дулев, с която е наложено дисциплинарно наказание порицание за 6 месеца на Начо Начев. Наказанието на Начев, който е инспектор в пътен контрол към районното, било за неизпълнение на инструкция на МВР за патрулно-постова дейност. По случая се е точила и дълга вътрешна проверка от септември до декември. Така в последния месец на миналата година началникът на РУП-Димитровград подписал заповедта за наказанието на инспектора.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button