Преса

Вестниците на 25.04.2012 г.: Оцелелите строители се броят през юни, Рапицата кът, цената се вдига

Пресата на 26.04.2012 г.„Оцелелите строители се броят през юни“ – с това заглавие открива броя си „Хасковска Марица“. Голяма част от собствениците на строителни фирми в областта се двоумят дали да подновяват регистрацията си през т.г. Причината за колебанието сред предприемачите е тоталното зацикляне в строителството през миналата, както и през настоящата година. Според повечето от строителите не се задава светлина в тунела. Банките остават рестриктивни към строителния бранш, на практика няма никаква работа. Не е тайна, че много строителни фирми разпуснаха работниците си и се водят като такива само по документи.

„Рапицата кът, цената се вдига“ – водещото заглавие на „Новинар юг“. Производителите на рапица в региона очакват скок в цената ѝ заради разораните площи на маслодайната култура в Северна и Източна България. Наводненията там унищожили хиляди декари с маслодайната култура, използвана като суровина за биогориво. Това ще доведе до по-малък среден добив, съобщи председателят на зърнопроизводителите в региона Тенчо Тенчев. 

„Вятър със скорост 17 м/с вилня в Хасково“, информира „Хасковска Марица. 17 метра в секунда достигнаха вчера поривите на вятъра в областния град. На моменти скоростта достигна 18 м/с. Това е силен вятър от юг-югозапад и при тези условия подаваме щурмови предупреждения в София и Пловдив, съобщават от  метеорологичната служба в Хасково. При вятър над 15 м/с се обявява код жълто за повишена опасност. Добрата новина е, че днес се очаква вятърът да стихне до умерен.

Двата хасковски вестника пишат за Деня на отворените врати вчера в УНСС – Хасково. „Войнички напират за икономистки, в УНСС-Хасково приемат без изпит“ – заглавието в „Новинар юг“. Две дами във военни униформи посетиха вчерашния Ден на отворените врати в регионалния център за дистанционно обучение в областния град. Залата, където директорът на филиала доц. Живко Драганов разясняваше новостите по тазгодишния прием, бе пълна с гимназисти от Хасково и Димитровград. Тази година в центъра в Хасково, ще бъдат приети 120 студенти, допълва „Хасковска Марица“. 75 студенти-бакалаври ще се обучават в специалността Икономика, а 45 – по Бизнес администрация. Към момента студентите във филиала са 562, от които 420 по бакалавърски програми, а 142 – по магистърски.

„АБВ-то се изнесе във Финландия“
– дописка от първа страница на „Новинар юг“. Регионалният инспекторат по образованието (РИО) се изнесе във Финландия за две седмици. Деветима експерти начело с шефа си Иван Панайотов обучават финландските си колеги на доброволчество, което било много слабо застъпено в скандинавската държава. На практика в инспектората почти не са останали експерти.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button