Преса

Вестниците на 02.05.2012: Екогласност всява страх, Трима изнасилиха и убиха старица

Вестниците в Хасково на 02.05.2012„Екогласност всява страх с епидемия от левкемия“ – водещото заглавие на „Хасковска Марица“. Подетата от „Екогласност“ клеветническа кампания е фокусирана към всяването на страх и паника у населението на Меричлери. Атаките ще се активизират преди предстоящи търгове, процедури по възлагане на нови концесии или при подготовката на нов политически проект. Това гласи разпространено до медиите становище на „Каолин“ АД по повод поредния скандал около водата на Меричлери. Според твърдения на ПК „Екогласност“ и лидерът му Емил Георгиев, кариерата на фирмата край града е причина за арсена във водата, а сред жителите има бум на онкологични заболявания. Проблемът с арсена е от 1986 г., оттогава е ясно, че тя не е подходяща за питейни нужди, припомнят от фирмата. Няма данни за завишена заболеваемост, обявиха и от РЗИ, след като из централни медии излезе твърдението на Георгиев за „епидемия от левкемия“.

„Трима изнасилиха и убиха старица“ – над главата на вестника. Трима мъже, познати на полицията, са арестувани за изнасилване и убийство на 82-годишната Анастасия К. от тополовградското с. Срем. Кончината на жената е настъпила в събота вечерта. В неделя около 11 ч. в дежурната част на полицейското управление е получен сигнал от кметицата на селото, че самотно живеещата жена не е в дома си. Пред входната врата на къщата й на ул. „В. Левски“ имало разхвърляни вещи и покъщина. Веднага на мястото е изпратена оперативна група, която установила и наличие на капки кръв в, и около къщата. След издирване, трупът на жената е открит на брега на река Тунджа, на около 300 м западно от селото.

„Гълъби и курбан в памет на жертвите на катастрофи“, пише вестникът на трета страница. Бели гълъби полетяха над Симеоновград в памет на загиналите шестима младежи. Птиците бяха пуснати от почернените родители, които изгубиха децата си преди година, на Великден , в жестоката катастрофа. Междувременно жители на димитровградското с. Крепост дадоха ритуален курбан за здраве и благополучие. Само за последните 3 г. в катастрофи загинаха шест деца от селото.

„Дарителите на общината остават анонимни по тяхна воля“ – водещо на страница 2. Дарителите на общината да остават анонимни, ако те изрично пожелаят това. В другия случай имената им ще бъдат вписани в публичен регистър, който се съхранява в отдел „Общинска собственост“. Това решиха общинските съветници на последното си заседание при приемането на Наредбата за управление и разпореждане с общинска собственост. Преди гласуването на тази точка от дневния ред, съветниците от ГЕРБ предложиха имената на дарителите да се записват в публичен регистър, който да се обявява и в официалния сайт на общината. Мнозинството от местните парламентаристи и кметът се обявиха против това предложение.

„Откриват новата автогара на …3 март“ – дописка от Димитровград. „На 3 март кметът Иво Димов ще пререже лентата на новоизградената Автогара“. Това гласи информация, публикувана на официалния сайт на община Димитровград от 27 април т. г. Объркването с националния празник на България е само в заглавието, като грешката е поправена още в първите редове на дописката. Церемонията ще се проведе от 11,30 ч. на 3 май. Автогарата е отдадена за стопанисване на „Порт Транс – Чавдаров“ за срок от 35 години. За завършване на обекта от фирмата са вложили над 200 000 лв. От своя страна общината инвестира 471 000 лв., се казва в информацията.

„Новинар Юг“ не излиза днес.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button