Преса

Вестниците на 03.05.2012 г.: 24,9‰ смъртност в областта, ВиК търси 2,7 млн. лева от борчлии

Пресата на 03.05.2012 г.„Черен рекорд! 24.9‰ смъртност в областта“ – алармира „Хасковска Марица“. 24.9 на хиляда е смъртността в хасковска област през м.г. Тя е над средната за страната и два пъти по-висока от тази в кърджалийска област. Това съобщи директорът на териториалното статистическо бюро Наско Нанев, обобщавайки данните от проучване за 2011 г. За съжаление се запазват тенденциите забелязани по време на преброяването за стапяне на населението на областта. Само за 2011 г. то е намаляло с 9 172 и в края на м.г. е било 243 955 души.

„ВиК-Хасково си търси 2.7 млн. лева от борчлии“ – водещата тема на „Новинар юг“. “Тези дни започваме кампания срещу некоректните платци и кражбите на вода. 9-те ни екипа ще работят и нощем. Те ще проверяват градовете и селата, защото има много хора, които сега се замислят дали да си направят някое байпасче за поливане“, предупреди шефът на дружеството инж. Петко Стойчев. Той припомни, че глобата за битовите нужди е 4600 лв.

„Залепиха пред съда снимки на жертвите от Черния Великден“ – така „Новинар юг“ анонсира днешното дело за катастрофата в Симеоновград.   Пред безмълвните погледи на шестте жертви от Черния Великден в Симеоновград ще се гледа днес в окръжния съд делото за трагедията отпреди година. От няколко дни снимките на загиналите младежи са разлепени от техните близки пред палатата на Темида.  Подсъдими са Данаил Георгиев и Живко Желев. Днес в съдебната залата принудително трябва да бъде доведен неявилият се в миналото заседание редовно призован свидетел Йордан Господинов. Освен това му бе наложена и глоба от 100 лева. Пред Темида от областната дирекция на МВР трябва да представят справка дали Георгиев и Желев са имали санкции по Закона за движение по пътищата преди трагедията на Великден през 2011-а.

„Бойко и Галактион откриват Център за бежанци в Пъстрогор“ – тема от първа стнациа на „Хасковска Марица“. Първият транзитен център за бежанци в страната ще бъде официално открит днес в с. Пъстрогор, община Свиленград. Светски и църковни власти се събират за официалното откриване на новото териториално поделение на Държавната агенция за бежанците. Лентата на новата сграда ще пререже министър-председателят Бойко Борисов, а Негово високопреосвещенство, старозагорският митрополит Галактион ще извърши тържественото освещаване.

Новината за вчерашното обесване в Хасково е намерила място на страниците на двата хасковски ежедневник.  Труп на обесен мъж бе открит вчера сутринта от шивачка. Тялото висяло от парапета на подлеза срещу завод “Мир“. На страховитата гледка малко преди 7 часа се натъкнала 58-годишната шивачка Боянка Жекова, когато отивала на работа.  “Страшно ми стана, хукнах към портала на завода и казах на охраната. Пазачът позвъни на спешния телефон 112″, разказа Боянка. Полицаи, аварийно-спасителен екип на пожарната и линейка пристигнали на мястото. Лекарите констатирали смъртта.

„Вандали трошат надгробни плочи в Любимец“, информира „Хасковска Марица“. Голяма част от паметните плочи в гробищния парк в Любимец са потрошени. Оградата е разбивана и възстановявана няколко пъти, крадци задигат железните елементи. Хората са разстроени от отношението към починалите. Вандалските прояви ги принуждават да правят плочите наново, без да са сигурни, че гаврата няма да се повтори.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button