Избори 2013

БСП: „За“ на референдума означава „Против ГЕРБ“

Курумбашев, Масларова, СтаниловОткакто Бойко Борисов каза три пъти „не“ за референдума, гласуването вече не е само за изграждането на нови ядрени мощности, а ще даде отговор на въпроса дали хората одобряват управлението на ГЕРБ. Това заяви депутатът Петър Курумбашев от „Коалиция за България“ на съвместна пресконференция в Хасково заедно с колегите си Емилия Масларова и Станислав Станилов от Атака.

Въпреки че сме политически опоненти, Атака и БСП заставаме заедно на позицията, че България има нужда от нова ядрена централа, обясни общата пресконференция Станилов. Той определи изхода от гласуването на референдума като решаваща стъпка за съдбата на България. Въпросът е ще стане ли страната ни високотехнологична и модерна държава като останалите в Европа, допълни той.

Който не прави собствени електроцентрали, ще плаща чужди, обобщи мненията депутатът Курумбашев и заяви, че студентите ни освен като овчари и картофопроизводители могат да се реализират като ядрени физици.

БСП и Атака са на мнение, че не само трябва да имаме нова АЕЦ, а и тя трябва да бъде с държавно участие. Електроцентрала в Белене би отворила поне 60 000 работни места по време на строителството, а след това там ще работят стотици специалисти, казаха депутатите.

От БСП припомниха, че изграждането на АЕЦ Белене би струвало не повече от 12 милиарда лева, а не както се тиражира – 22 милиарда. Те щели да се изплатят за около 14 години, а след това десетилетия наред централата щяла да носи свежи пари в бюджета.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button