Избори 2013

Драгомир Стойнев: Поправителен на тези избори няма

Драгомир СтойневИзявление на водача на листата на Коалиция за България в Хасковска област Драгомир Стойнев

Мнозина от вас казват, че политиците сме пропилели доверието ви, че живеем в паралелен свят. Искате да накажете цялата политическа класа. Няма да споря с тях. Само не наказвайте България. България губи енергията си, губи потенциала си, губи бъдещето си, но може да бъде спасена само чрез  политика.

Политиката е във всичко – от данъците, които плащате, до качеството на храната, с която храните децата си. Образованието, бизнесът ви, заплатите ви – те са плод на политиката.

В последните години обаче сериозната политика бе заменена с менте. Принизиха я до рязане на ленти и скандали – срам за всяка демократична държава.

Хвалейки се с километри магистрали ГЕРБ прикриха едно огромно престъпление. Защото е престъпление към хората за 40 месеца да създадеш 400 000 безработни, животът да поскъпне двойно, а доходите да са замразени.

Какъв човек трябва да си, за да обвиниш родителите си – българските пенсионери – че са изяли резерва на държавата?!

Престъпление е да нямаш отношение към децата и семействата. Да превърнеш здравето им в свой бизнес.

А в същото време да смазваш истинския бизнес – с данъчни проверки, с административен рекет, със задържане на ДДС.

Всеки път, когато БСП и Коалиция за България връщаха на дневен ред сериозните теми за безработицата, за икономиката, за възрастните, ГЕРБ оглушаваха и онемяваха. Няма пари в бюджета, когато стане дума за заплати, пенсии и  подкрепа за бизнеса.

А истината е друга – пари има, но те се харчат по престъпен начин. 100 милиона лева допълнително за подслушване се дадоха на МВР и днес резултатите се виждат. Контрабандата и корупцията са истинския проблем на държавният бюджет, а не увеличението на парите за майките.

Въпреки грешките на БСП, за които плащаме висока морална цена, имаме резултати, които дано не сте забравили. „Омразната“ тройна коалиция вдигна доходите, пенсиите, намали безработицата до 5%, даде въздух на бизнеса и направи най-дългото платеното майчинство в Европа.

Ако ни дадете вашето доверие на 12 май ще се посветим на младото и работещото поколение. На инициативните, които искат да правят бизнес, на тези, които искат да отгледат и възпитат в България децата си. На пенсионерите, които искат достойни старини.

Обръщам се към поколението на моите родители, и към моите връстници – ние не ви обещаваме по 30 лева за Великден и Коледа, ние не раздаваме еднократна милостиня на децата ви.
Моята партия предлага актуализация на пенсиите ви, така че да получавате тези 30 лева всеки месец. БСП ще увеличи детските надбавки от 35 на 50 лева, а майчинството през втората година ще расте заедно с минималната работна заплата.

Защото не търсим евтини политически дивиденти, а дългосрочна стабилност. За да планирате спокойно живота си. Заедно с вас, трябва да решим най-важната задача- стабилността на държавата.

След няколко дни ще направите избор. Избор за вашия живот И аз ви препоръчвам да изберете политиката на стабилността. Защото изборите не трябва да бъдат хазарт. Месии няма и вълшебници не съществуват. Ако го няма Бойко Борисов, няма да я има и ГЕРБ. Ако го няма Волен Сидеров, няма и Атака. А БСП е отбор, партия с повече от 120 години история. Партия, която е била и на върха, и пред закриване. Преживяла е успехи и загуби. Политиците от БСП носим „бремето“ на отговорността пред поколения българи. Не сме от вчера и не сме до утре. И това ни задължава.

Не забравяйте – това, което изберете на 12 май, това ще намерите на 13 май сутринта. Поправителен в тези избори няма. Бъдещето на България е във вашите ръце.

Купуването и продаването на гласове е престъпление

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button