Избори 2013

БСП: В Хасково избирателите подозрително са се повишили с 3 000

ПресконференциятаБроят на гласоподавателите в страната и в частност в Хасково подозрително се е увеличил. За разлика от броя на избирателите за президентския вот, тези, включени в списъците за референдума, са с над 3 000 повече.

„При драстичното намаляване на населението какво обяснение може да има на този процес“, попита риторично на пресконференция днес в Хасково депутатът от БСП Янаки Стоилов. Според данните от преброяването населението на България намалява, а не се увеличава.

Председателят на Общинската организация на БСП Иван Станчев допълни, че избирателите в общината за референдума по списъци са 95 000 души при малко над 91 000 хиляди на президентските избори.

„Вярно е, че има лица, които са навършили пълнолетие, но като се имат предвид темповете на смъртност и емиграция, едва ли тази разлика е реална“, коментира Стоилов.

В тази връзка от БСП са изпратили писмени въпроси до министъра на регионалното развитие. „Надяваме се да получим отговори преди референдума“, допълни депутатът.

Той бе категоричен, че въпреки сложната тема на предстоящия референдум, гражданите ще направят своя информиран избор и ще гласуват „за“ ниските цени на тока, нови работни места и модерна икономика.

Темата на референдума „Да се развива ли ядрената енергетика в Република България чрез изграждане на нова ядрена електроцентрала?“ е важна и с това, че гражданите трябва да потърсят политическа отговорност от управляващите, които прекратиха този порект, заяви Янаки Стоилов.

„Парите, необходими за изграждане нова ядрена електроцентрала с 51% държавно участие, са 7-8 милиарда лева“ в най-неблагоприятния вариант, коментира енергийният експерт Никита Христов. Средствата ще бъдат от кредит и няма да се събират от българския данъкоплатец. Изплащането на кредита ще започне след заработването на централата. Общият срок на изплащане на кредита, заедно с частта на инвеститора е около 11-12 години.

„Цената на тока може наистина да е 15 стотинки, но това е прогнозна цена за след 30-40 години. През това време обаче текат инфлационни процеси и реално тези бъдещи 15 стотинки са равностойни на настоящите 4“, заключи експертът.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button