Избори 2013

БСП: Всеки е компетентен да реши за ядрената енергетика

БСПВъпросът на референдума в неделя е толкова общ, че всеки българин е компетентен да вземе решение. Това е мнението на БСП и в частност на бившият президент Георги Първанов, който днес се среща със симпатизанти в Хасковска област. Следобед той ще бъде в Симеоновград и Стамболово, а в 17:30 часа ще участва в дискусия с хасковлии в Бизнесцентъра.

Тезата му подкрепи и депутатът от Хасково Емилия Масларова, която обяви, че в момента ядрената ни енергетика и АЕЦ „Козлодуй“ се управляват от „калинкообразни скакалци“ без образование в тази сфера. Щом те могат, защо всеки българин да не може да се изкаже по темата, риторично попита бившата социална министърка. В този избор става въпрос за икономическата ни независимост и националната сигурност, подкрепи я Георги Първанов.

Въпреки цялата агресия, кампанията за референдума беше полезна, защото беше отговорено на много въпроси, допълни Първанов. Той заяви, че поне в 4 важни документа показват, че цената на бъдеща ядрена централа тръгва от 4 милиарда евро и стига до 6,3 милиарда. Според бившия президент има заявени интереси от инвеститори от Западна Европа. Сърбия и Македония също имали желание да се включат в проекта „Белене“.

Всички проучвания сочат, че българите ще одобрят развиването на ядрена енергетика с гласа си в неделя. Дори и да не са достатъчни, за да е валиден резултатът, аз се съмнявам, че правителството и парламентът ще вземат решение, което да противоречи да изхода от референдума.

Георги Първанов посочи още, че според данните, с които разполага, изграждането на 7 блок в АЕЦ „Козлодуй“ би струвало по-скъпо от цялата АЕЦ „Белене“. По повод притеснението, че с изграждането на нова атомна централа много хора от ТЕЦ-овете и миньори ще останат без работа, Първанов заяви, че сегашното правителство е трябвало отдавна да договори с Европа инвестиции в тази сфера, за да няма проблеми там.

Ние обикаляме страната и се срещаме с хората, а Бойко Борисов единствено размахва материали от телевизионния екран, допълни Първанов и заяви, че трите „не“-та на премиера били най-голямата му политическа грешка.

Купуването и продаването на гласове е престъпление

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button