Избори 2013

Стойнев: По избори се обещава много, по-важно е да кажем как и кога

Драгомир Стойнев„Кампания, която стартира днес трябва да е честна, с конкретни ангажименти към хората. Общите приказки и необоснованите идеи са вредни. Всички политици да са наясно – много дълго време хората  даваха кредит на доверие срещу обещания, но това свърши“, заяви Драгомир Стойнев, който води листата на Коалиция за България в Хасковска област.

БСП обяви цялостен пакет от мерки в началото на седмицата. В тях се залага на съживяване на икономиката, по-високи доходи и пенсии, 250 000 нови работни места. От БСП залагат на експертността и на силен икономически екип с доказан опит в управлението на местна почва – в България. Партията вече номинира успешния си финансов министър Пламен Орешарски за следващ премиер на България. Новината бе посрещната с положителни коментари от представителите на бизнеса.

Сред екипа, подготвил програмата е и Драгомир Стойнев, който е основният експерт на БСП в социалната сфера. Освен че ръководеше единствената червена комисия в 41-то НС, той е и председател на Съвета за социална политика на партията. Статистиката показва, че Стойнев е вносител на над 21 законопроекта в социалната сфера в изтеклия мандат на парламента.
„Нашият екип в  Хасковска област ще са две ключови теми – как излизаме от кризата и как изправяме социалната система на крака, защото тя е в срив в момента“, коментира Драгомир Стойнев. Според него предложенията не са писани набързо и взаимствани от предишни програми, а са резултат от близо три годишна работа в съветите на БСП и в парламента.

„Аз внесох законопроектите засягащи увеличението на всички пенсии, увеличаване на обезщетението за отглеждане на дете от 1 до 2 години и увеличаване на държавните средства за създаване на нови работни места. Но те бяха отхвърлени от мнозинството на ГЕРБ. Сега ги подлагаме на дискусия пред избирателите. Нека те да сравняват тема по тема – какво предлагаме ние и какво опонентите и тогава да решават“, обяви Стойнев.

Водачът на листата на Коалиция за България пръв обяви, че е готов за дебат с водача на листата на ГЕРБ Делян Добрев. Вчера и други претенденти изразиха желание такъв да се състои.

„Влизаме в дебата при условие той да е експертен и конкретен – нека всички да декларират, че се отказват от популисткото говорене. Как, с какъв ресурс и кога – това са въпросите, с които всяка политическа сила трябва да защити обещанията си“, заяви Стойнев.

Купуването и продаването на гласове е престъпление

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button