Избори 2013

По-евтиният газ доведе до увеличаване на заплати и премии

Срещата ГЕРБ с ръководството на НеохимПо-ниската цена на природния газ позволи увеличение на заплатите с 10 %  и премии за Великден в торовия гигант „Неохим“ – Димитровград. Това стана ясно на среща на ръководството на комбината и кандидати на ГЕРБ за народни представители.

Имаме много добри контакти с бившия министър на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев, който винаги е бил съпричастен с проблемите на бизнеса, подчерта изпълнителния директор на „Неохим“ Димитър Димитров.

Двете намаления на цената на природния газ от 1 януари и от 1 април се отразиха положително на нашия бизнес, а себестойността на продукцията се очаква да бъде понижена, което ще е в полза на земеделските стопани, обясниха от ръководството на торовия гигант. Важно по времето на правителството на ГЕРБ беше и „отпушването“ на програма „Конкурентоспособност“, допълни председателят на борда на директорите Димчо Георгиев. Той сподели, че  преди две години компанията е имала проект по тази програма, но не е успяла да го реализира заради забавянето й. Георгиев подчерта, че с идването си Делян Добрев е активирал програмата и сега торовия завод ще кандидатства с няколко проекта.

„Договорът за доставката на газ от „Газпром“ без посредници доведе до понижаване на цената с 22% и е първият с по-ниска ставка“, коментира Делян Добрев. Той припомни, че до няколко години цената на природния газ ще падне с около 35% заради очакваните добри находища на българска територия. „От блок „Хан Аспарух“ в Черно море очакване достатъчно газ за 30 години напред, а до месец ще стартира и процедурата за блок „Терес“, където участват 8 международни фирми“, допълни водачът на листата за Хасково.

Добрев уточни, че цената на синьото гориво е важна не само за торовите заводи, а и за фармацевтичните фирми, а така също влияе на цената на топло и електроенергията.

„В регионален план край Свиленград вече има положителни данни за наличие на газ от около 3 милиарда кубика, чиито добив може да започне до 3 години. Тези залежи биха стигнали на града, който е изцяло газифициран за над тридесет години. Цената на добития там газ ще е с 35 % по ниска от сегашната“, каза още Делян Добрев.

Купуването и продаването на гласове е престъпление

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button