Избори 2013

18 милиона лева са влезли в Хасковско по програма „Конкурентноспособност“

ГЕРБПрез последните четири години в хасковска област по програма „Конкурентноспособност“ са сключени 33 договора с 28 фирми на обща стойност над 18 милиона лева. Това каза при посещението си в хасковска фирма за производство на съоръжения за детски площадки водачът на листата на ГЕРБ в региона Делян Добрев. За следващия програмен период са предвидени 3 милиарда лева за малкия и среден бизнес по „Конкурентноспособност“, за да могат тези предприятия да се развиват.

Тази компания е хубав пример как по оперативната програма държавата е успяла да помогне стоките, които произвежда да са конкурентноспособни на международните пазари, каза Добрев и подчерта, че в следващ мандат на ГЕРБ правителството ще направи всичко възможно, за да засили подкрепата си за бизнеса.

ГЕРБДелян Добрев припомни, че е предвидено доразвиване на функционалностите на електронната информационна система за управление и наблюдение на проектите (ИСУН). Това ще подобри, олекоти и улесни процеса по кандидатстване и реализиране на проектите и ще повиши прозрачността и контрола от страна на гражданското общество.

ГЕРБФирма „Ареа“, в която беше днешната визита, има и втори спечелен проект, оборудването по който ще пристигне в края на май. „В нормален човешки живот това трудно се постига, аз от 10 години планирам такава инвестиция и я постигнах сега с помощ от държавата и оперативната програма. Това е реална помощ, гарантираща работни места, каза собственикът Драгомир Андонов. Той добави че през последните години вече има реални възможности за развитие на високотехнологичен бизнес.

Държавата няма как да осигури обещаваните от други партии работни места. Те вероятно са за чиновници, които ще се издържат от данъците на бизнеса и всеки един от нас. Ние гарантираме подкрепа на бизнеса, който разкрива реални работни места, каза на среща с работниците във фирмата Делян Добрев. Той припомни че при предишното правителство на тройната коалиция дори бе спряно финансирането по редица европейски програми заради скандали от типа „Братко и батко“.

Купуването и продаването на гласове е престъпление

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button