Избори 2013

ДСБ: Всеки трети не си плаща здравните осигуровки, защото не вярва в системата

ДСБНад 30% от българите не се осигуряват здравно и системата на практика вече не е солидарна. Затова са нужни сериозни реформи, които да върнат доверието на хората в здравеопазването. Това заяви на среща с лекари д-р Илко Семерджиев – министър на здравеопазването в кабинета на Иван Костов.

Като специалист на ДСБ д-р Семерджиев представи основните акценти на партията за развитие на сектора, чиято реформа започна именно при управлението на ОДС с министър-председател Иван Костов. Тогава беше създадена Здравно-осигурителната каса и беше въведена системата за солидарно здравно осигуряване.

Парите за здравеопазване ще бъдат увеличени от 4,1 на 6% от Брутния вътрешен продукт на страната, ще се наложи нулева ставка на ДДС за цялото здравеопазване и за лекарствата и няма да позволим да се искат пари от пациентите докато ползват здравна услуга, заяви д-р Семерджиев. Според него е много важно да бъде възстановено доброволното осигуряване, а не да се върви към модела на здравно застраховане, каквото са наложили досегашните управляващи. Трябва хората, които плащат здравни вноски да могат да избират кой да управлява парите им, каза още той

ДСБПрез последните години здравето на българите беше ограбено. През 2010 година Симеон Дянков взе 1,7 милиарда лева от Здравната каса, а в следващите години още стотици милиони. След тази кражба хората изгубиха доверието си в осигуряването и броят на тези, които не си плащат вноските се увеличи с 1 милион, допълни бившият здравен министър.
Освен че парите за здравеопазване се ограбват, ГЕРБ унищожи и модела на управление на НЗОК като го направи изцяло подчинено на Народното събрание и Министерски съвет, каза още д-р Семерджиев.

В чисто политически план гостът обяви, че в страната е имало три политически катастрофи – Лукановата, Виденовата и Борисовата. Според него в България има само две партии – ДСБ с хората, които навремето са били в ОДС и БКП (БСП) със своите мутанти и клонинги. Така на практика страната в последните 12 години е управлявана от комунисти. Работата не става само с воля, трябва и много акъл, заключи д-р Илко Семерджиев.

На срещата присъстваха и водачът на листата на ДСБ за Хасково Деница Сачева и вторият в списъка Николай Балканов.

Купуването и продаването на гласове е престъпление

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button