Избори 2013

Деница Сачева: Когато престанем да сме духовно бедни, ще станем богати

ДСБКултурата е много важна част от развитието на която и да било държава. Ние залагаме на икономиката, но тя трябва да върви ръка за ръка с културата, защото само ако има развитие на културата може да има развитие на отговорна икономика, иначе може да се обслужват само частни интереси, ако икономиката не бъде балансирана в полза на хората. Това заяви водачът на листата на ДСБ за Хасково Деница Сачева, която бе гост на димитровградския театър. Тя е единственият кандидат за народен представител, който е откупил театрални постановки в региона, които хората могат да гледат безплатно.

Аз не мисля, че духовната бедност може да бъде преодоляна с пълен хладилник, защото хората трябва да имат и вдъхновение и духовна храна, за да не се разпадат на съставните си части точно в период на криза, защото това е много важно, заяви Сачева.

ДСБСпоред нея дори и инфраструктурното развитие на културата да е отбелязало някакъв успех през последните години с някой друг ремонт или постройка, все още не се вижда духовното в културата. Спомням си, че когато бях дете бягах от вкъщи, за да гледам постановки на Народния театър, защото по онова тоталитарно време театърът беше символ на свобода. Тогава хората говореха едно, мислеха друго и правеха трето, точно както и сега и затова на мен ми се иска да се върнем обратно към културата и изкуството, защото това са секторите, които могат да изкарат българина от духовната криза, а в момента, в който българинът престане да бъде духовно беден, той ще бъде богат, каза още кандидатът за народен представител. Тя уточни, че това не е никак лесно, защото лесните апели са за рекламите за прах за пране, но най-важното е човек да вярва, че може да успее.

Вярата и доверието са важни във всеки сектор, ако щете дори и в икономиката. Днес чух, че Красимир Стефанов казал, че трябвало да има много данъчни проверки, за да се затегне данъчната дисциплина. Дисциплина тип МВР и диктат не може да бъде, нищо, което се основава на съмнение, на рекет и на контрол не води до развитие, каза още Деница Сачева.

Купуването и продаването на гласове е престъпление

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button