Избори 2013

Свиленград, Любимец и Бисер с благодарности към ГЕРБ

ГЕРБСвиленград е пример за доброто взаимодействие между държава и община – това заяви пред хората в свилеградския квартал Гебран Цветан Цветанов. Този квартал бе изцяло наводнен миналия февруари, но благодарение на бързата реакция на местна власт и правителство след дни хората отново живееха в домовете си, от които бяха изведени с лодки.

10 дни бяха необходими за възстановяването на дигата на река Марица, която да спре повторно наводнение. До края на 2013 година в квартал Гебран ще бъдат вложени над 2 милиона лева, за изграждане на улици и канализация. В Свиленград по различни проекти, част от които вече са реализирани общо ще бъдат налети над 78 милиона лева по различни програми, допълни Георги Еленков от листата на ГЕРБ в хасковски регион.

Важното е да ни подкрепите на 12 май, за да продължим започнатото, каза Цветан Цветанов. Той напомни че новият мандат на правителството съвпада с новият програмен период за финансиране от ЕС, който предвижда над 30 милиарда лева за България.

Пенсиите ще бъдат увеличени след като се повишат приходите от икономиката, каза пред множеството Лиляна Павлова. Тя подчерта че това ще стане само с работеща икономика, която ГЕРБ има визия как да направи.

През 2009 година, когато ГЕРБ спечели изборите тютюнопроизводителите излязохме на протест, на масата на преговорите стана ясно, че тройната коалиция всъщност ни е поставила в това положение. За нас нямаше нито една стотинка, предвидена в бюджета. ГЕРБ обаче го актуализира и ни отпусна 109 милиона лева, каза председателят на Националната асоциация на тютюнопроизводителите Цветан Филев.

ГЕРББлагодарностите към ГЕРБ не липсваха и в Любимец. „Цветанов е бисерчанин“ – това каза Тянка Георгиева от село Бисер, която дойде за да прегърне Цветан Цветанов. Където сте вие, там сме и ние. Бяхте като наши деца, приехте нашата болка като ваша. Вие върнахте живота ни, каза жената.

Спомням си като стоях пред прелялата река Бисерска и плачех до мен дойде Борисов и ме пита защо, обасних му че не знам какво се случва с 84 годишната ми майка, която е отвъд реката. До 20 минути той организира спасителите и майка ми беше до мен. И днес където и да го види иска да му целува ръката. Вие сте политици, които показаха героизъм, заяви Тянка Георгиева. Тя благодари и за това, че за първи път като производител на зеленчуци е получила пари от държавата.

От своя страна Лиляна Павлова подчерта,че следващото правителство на ГЕРБ ще подкрепя производителите на плодове и зеленчуци, защото Любимец е познат в зялата страна с дините и пъпешите си. Евро-субсидиите ще подкрепят производителите а вноса ще бъде контролиран. Субсидираната продукция ще бъде с конкурентноспособни цени, убедена е Павлова.

Купуването и продаването на гласове е престъпление

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button