Избори 2013

Костов: Много от проблемите в България се дължат на злоупотреба с власт

ДСБДеница Сачева ще бъде истински народен представител и ще работи за интересите на региона. Това заяви за водача на листата на ДСБ в Хасковска област председателят на партията Иван Костов, който дойде за среща със симпатизанти.

Основната задача на следващото управление е да изведе България от кризата – и икономическата, и институционалната, и държавната, заяви Костов. Според него ГЕРБ и БСП не се занимават с проблемите на хората. Едните искат да строят Белене, другите не признават, че има криза, т.е. те въобще не са наясно с диагнозата и не търсят изход за страната, каза Иван Костов.

ДСБТой е категоричен, че ДСБ ще прескочи 4-процентната бариера и ще бъде част от следващия парламент. През последните 10 години социолозите нито веднъж не са дали прогноза, че влизаме, но е факт, че винаги сме били в Народното събрание, коментира Костов. Основната цел на кандидатите на ДСБ е да работят в полза на малкия бизнес, семейните фирми и самонаетите лица. В момента има куп рестрикции към тях, каза пред присъстващите бизнесмени председателят на ДСБ.

ДСБТой даде пример с огромните глоби, налагани от Инспекцията по труда, които понякога достигат до 15 000 лева. Това е начин да се рекетира и контролира бизнесът, заяви Иван Костов. Според него основните проблеми на икономиката в България се дължат на злоупотребата с политическа власт, а кризата е следствие от нарушения пазар заради липсата на конкуренция в ключови отрасли.

Иван Костов коментира и темата с подслушването и обвиненията към Цветан Цветанов, който трябва да се оттегли от листите и да даде възможност на разследващите да си свършат работата. И на предишни избори е имало кандидати, които са се крили зад имунитета си като Алексей Петров и братя Галеви, сега се повтарят грозни ситуации, заяви Костов.

Купуването и продаването на гласове е престъпление

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button