Избори 2013

Лидер-НИЕ: Трябват облекчения за бизнеса, за да имат повече хора работа

ЛидерДържавата трябва да положи максимални усилия и грижи, за да може повече хора да имат работа и да се възобнови българската икономика. Това заяви на среща със симпатизанти в кв. „Македонски“ в Хасково водачът на листата на Лидер – НИЕ за региона Петко Атанасов.

Той представи основните акценти в програмата, които са свързани с поощряването на българското производство и развиването на дребния и средния бизнес. „Ще заложим на данъчни облекчения за инвеститорите и фирмите с цел откриването на повечето работни места. Това ще допринесе и за плащането на повече осигуровки, чрез които ще бъдат осигурени и пенсиите на възрастните хора, защото колкото по-малко са работещите, толкова по-трудно е изплащането на пенсиите“, каза Атанасов.

„Само с поощрения можем да изкараме парите от „сивата икономика“ и да ги вкараме в реалния оборот – да се плащат данъци и осигуровки. Нищо не може да се случи на сила и със санкции“, категоричен беше водачът на листата на Лидер – НИЕ.

Той допълни, че ще бъде изработен и приет закон за подпомагане на родното производство, в който ще бъдат предвидени редица облекчения за българските производители и търговки, включително и намаляването на ДДС, защото не е редно по-нисък данък да има само за един отрасъл като туризма, а за останалите да е еднакво висок.

ЛидерНе може да се развива само част от икономиката, България да бъде държавата на магистралите, на скъпите и евтините проститутки и на добрите кръчми! Не това е бъдещето за една държава, които има амбицията да се развива като модерна и европейска. Освен туризма трябва да поощряваме и иновативните технологии, електрониката и всяко производство, в което се използва умствения потенциал на хората, допълни Петко Атанасов. Според него бизнесът трябва да бъде оставен да работи спокойно и свободно.

Пред жителите на кв. „Македонски“ Петко Атанасов припомни, че като председател на Комисията за обезщетения на бежанците в Беломорието е успял да вкара законови поправки, според които за първи път хората са били компенсирани за имотите си. Обезщетенията са малки и неравностойни, затова поемаме ангажимента, че ще продължим да работим докато всички бежанци и техните потомци получат справедливи и достойни обезщетения. Вече имаме опита и сме доказали, че можем да работим за решаването на този важен въпрос и затова поемаме ангажимент и към бежанците от Одринска Тракия, каза Петко Атанасов. Според него проблемът трябва да бъде обсъден на държавно ниво между България и Турция, а в момента страната ни е в много изгодна позиция.

Лидер – НИЕ кани всички хасковлии на курбан пред параклиса в кв. Македонски на Гергьовден от 11 часа.

Купуването и продаването на гласове е престъпление

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button