Избори 2013

Лидер – НИЕ: Трябва ни Закон за подпомагане на родното производство

Лидер - НИЕ„Първото, което ще направим след като влезем в парламента е да създадем Закон за подпомагане на родното производство“, заяви водачът на листата на Лидер – НИЕ в Хасковски регион Петко Атанасов.

Такъв закон е съществувал до 1944 година. Бил предложен от тогавашния министър – председател Стефан Стамболов. „Вече работим по конкретни текстове. Основната цел е да можем да произвеждаме и изнасяме. В този закон ще им данъчни облекчения и стимули“, каза още Атанасов.

Ако това стане всяко ново родно производство ще бъде подпомогнато като се освободи от данък печалба през първите три години, а вече съществуващи предприятия ще се стимулират да запазват работните си места.

Лидер - НИЕ

Петко Атанасов

„Задължително в този закон ще бъдат поставени условия за чуждите инвеститори да поощряват развитието на родното производство. Ще въведем текстове, когато търговски вериги откриват хипермаркети, над 50% от предлаганата продукция да е произведена в радиус от 50 км от мястото, където се намира търговския обект. В Димитровград обмисляме една спорна за доста хора мярка – възраждане на въгледобива. Маришкият басен ще даде възможност да бъдат разкрити около 3 000 работни места в целия регион“, коментира още водачът на листата на Лидер – НИЕ.

Целта е хората да не работят като роби, да знаят защо се трудят и да реализират печалба.
Според Петко Атанасов една от основните цели на Лидер – НИЕ ще е свалянето на акциза на цигарите въпреки европейските изисквания. „Ако трябва ще се предоговорят. България губи 2 млрд. лв. от контрабанда. Парите отиват за черни каси и организирана престъпност. Според изследване на големите фирми, работещи у нас, 40% от пазара е контрабанден, а това нещо означава, че някои хора богатеят на наш гръб. Целта на премахването на акциза е да се защити родното производство и дори тютюнопроизводителите“, смята Петко Атанасов.

Лидер - НИЕ

Деница Жекова

Според кандидат – депутатът от листата на Лидер – НИЕ Деница Жекова в България не се стимулира раждаемостта. В тази връзка от партията ще настояват за увеличаване на обезщетенията за майките между първата и втората година на децата да бъде обвързано с минималната работна заплата, да се стимулират работодателите да назначават млади майки на работа и да се премахне подоходния критерий за детските надбавки.

„Искаме да поощряваме качествената раждаемост. Трябва да се поощряват родители, които не изоставят децата си и ги гледат в добри условия, защото това е отговорност. Трябва да се поощряват семейства, които са образовани. Имаме стара идея – създаване на закон, който да стимулира родители със средно и висше образование.“, коментира още водачът на листата на Лидер – НИЕ за Хасковски регион.

Лидер - НИЕ

Божидар Боев

От партията искат още да бъде въведено задължителното гласуване, както и правото да упражняват своя вот само хората с образователен ценз.

„Всеки да си изпълни конституционните задълженията да учи до 16 години и тогава да избира кой ще го управлява. В 12 демократични държави в Европа и света има такъв вид гласувания включително и в Белгия“, допълни Петко Атанасов.
От Лидер – НИЕ предлагат още здравните вноски да са разделени на две – личен стълб и социален фонд. Личният стълб ще даде възможност да всеки да знае за какво и как се харчат парите, а социалният фонд ще поеме неосигурените и спешните случаи.

„Когато към всички тези промени се прибави и образователната реформа, младите хора ще да останат в България, а тези, които са напуснали страната ще имат причина да се върнат обратно“, смята студентът Божидар Боев от листата на Лидер – НИЕ за Хасковски регион.

Купуването и продаването на гласове е престъпление

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button